Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak po parysku

Tekst i foto Izabela 31-07-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1 porcja5 złprosty10 min.średnio

Składniki:

- filet z kurczaka (pojedynczy),
- trójkącik serka topionego (np. gouda, śmietankowy),
- tymianek suszony,
- sól, pieprz,
- jajko,
- bułka tarta,
- oliwa,
- margaryna.

Jak przyrządzić:

W filecie nacinamy kieszonkę , w środek niej wkładamy oprószony suszonym tymiankiem serek topiony i zapinamy wykałaczką. Filet solimy, pieprzymy, obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju i margarynie, na wolnym ogniu.
Podawać z frytkami lub ziemniakami z koperkiem i sezonową surówką.
Smacznego :)
Danie jest b. proste i smaczne.
Podane składniki są przeznaczone dla 1 osoby!!!

Potrzebne przybory:

Deseczka, ostry nóż, patelnia najlepiej teflonowa.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.11.2003 veronique

Ale slicznie wygladajace danko! Chyba za pare dni je zrobie, jak mi sie pokoncza zapasy lodowkowe!