Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak słodki jak miód

Tekst i foto gajusza 01-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
210 złprosty20 min.niska

Składniki:

2 filety z kurczaka,
po łyżce octu jabłkowego i miodu lipowego,
4 łyżki rosołu z drobiu/
2 łyżki masła/
sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Filety z kurczaka podgrzać ok. 10 min na parze.
Zmieszać miód, ocet i rosół. Zagrzać w rondelku, doprawić, rozpuścić w nim masełko.
Włożyć do sosu filety i chwilę podgrzewać razem na malutkim ogniu.

Jak podawać?

Posypaną zieloną pietruszką i z zieloną sałatą z plasterkami kiwi.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.