Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak w keczupie i coli

Tekst i foto Megan74 29-06-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty1 godzina min.?

Składniki:

4 udka z kurczaka lub piersi,
3 szkl. keczupu,
3 szkl. coca-coli,
wegeta, olej

Jak przyrządzić:

Kurczaka obsypać przyprawa i obsmażyć na złoto na oleju, ułożyć w rondlu, wymieszać keczup z colą i zalać kurczaka, dusic na wolnym ogniu około 50 minut, przy piersiach z kurczaka wystarczy 40 minut. Podawać z ryżem.

Jak podawać?


Uwagi:

PYCHA
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.06.2005 mam

Hmmm bede musial sprobowac..ale kobiecie tego raczej nie przyrzadze no chyba ze dobre bydzie :P...

Zgłoś 29.06.2005 Ivona

Ciekawe czy to dobre. Jak ktoś spróbuje to niech szybko napisze co o tej potrawie myśli, bo ja raczej się nie odważe jej robić. Natomiast robiłam udka kurczaka w samym keczupie- bez przypraw i b... Pokaż więcej

Ciekawe czy to dobre. Jak ktoś spróbuje to niech szybko napisze co o tej potrawie myśli, bo ja raczej się nie odważe jej robić. Natomiast robiłam udka kurczaka w samym keczupie- bez przypraw i było pycha.

Zgłoś 30.06.2005 o fuck!

jak ci smakuje takie badziewie to powodzenia- w ogole(pomijajac fakt ze to po prostu obrzydliwe)takie rzeczy jak ketchup czy cola nie nadaja sie do poddawania obrobce cieplnej, sa przeznaczone d... Pokaż więcej

jak ci smakuje takie badziewie to powodzenia- w ogole(pomijajac fakt ze to po prostu obrzydliwe)takie rzeczy jak ketchup czy cola nie nadaja sie do poddawania obrobce cieplnej, sa przeznaczone do stosowania w takiej postaci w jakiej sie je kupuje,moze sie okazac ze szereg subst .chemicznych i roznych konserwantow da mega padaczny posmak, albo uwolnia sie jakies syfiaste zwiazki-co za bzdura z tym przepisem,juz lpiej trawy nazbierac i zrobic z niej pesto buehehehe

Zgłoś 01.07.2005 Alka

Do o fuck. Nie zgadzam się że ketchup nie nadaje się do podawania w obróbce cieplnej. Zdziwiłbyś(łabyś) się ile gospodyń stosuje go w różnoraki sposób.(poza tym syfiaste związki są we wszystkim)... Pokaż więcej

Do o fuck. Nie zgadzam się że ketchup nie nadaje się do podawania w obróbce cieplnej. Zdziwiłbyś(łabyś) się ile gospodyń stosuje go w różnoraki sposób.(poza tym syfiaste związki są we wszystkim) A co do przepisu z tą colą to rzeczywiście brzmi niesmacznie.

Zgłoś 04.07.2005 marecky

Brzmi baaardzo niesmacznie :)

Zgłoś 03.08.2005 monika

Brzmi bardzo intrygująco!!! :o napewno spróbuję })i({

Zgłoś 03.08.2005 monika

Brzmi bardzo intrygująco!!! :o napewno spróbuję })i({

Zgłoś 20.12.2005 weronika

a spróbujcie ugotować schab w coli i to zwkłej z marketu ,potem upiec w piekarniku dodając cit gożdzików ten sos z gotowania też dodać do pieczenia pyszne korzenne papu

Zgłoś 10.03.2006 Ośka

Przecież to przepis Nigelli!!!Cała Europa zajada się jej przepisami, a Polacy to tylko narzekać potrafią...

Zgłoś 11.03.2006 emilka

Do ani płaskiej jak deska (zresztą co za ksywa - beznadzieja)Jeśli wypróbowałaś przepis i Ci nie smakowało to co zrobiłaś to Twój problem ale jeśli nie spróbowałaś go to jakim prawem go krytyk... Pokaż więcej

Do ani płaskiej jak deska (zresztą co za ksywa - beznadzieja)Jeśli wypróbowałaś przepis i Ci nie smakowało to co zrobiłaś to Twój problem ale jeśli nie spróbowałaś go to jakim prawem go krytykujesz...Ja go wyprubowałam i jest rewelacja.Moim zdaniem to wielkie uznanie dla autorki przepisu za odwage sparowania tych składników z czego wyszło coś naprawde pysznego i wartego polecenia...

Zgłoś 07.09.2006 ewelina

zrobiłam, zjadłam, smakowało. nie polecam zostawiać tego na noc. jeść zaraz po zrobieniu.

swoja droga po co krytykowac cos czego sie nie próbowało. zróbcie i dopiero oceniajcie.

... Pokaż więcej

zrobiłam, zjadłam, smakowało. nie polecam zostawiać tego na noc. jeść zaraz po zrobieniu.

swoja droga po co krytykowac cos czego sie nie próbowało. zróbcie i dopiero oceniajcie.

Zgłoś 05.08.2008 Megan-74

tak naprawde to byl zart z mojej strony hahahahahahahahahahahahahahahahaa.

mowicie ze smaczne hahahahahahahahahahahaha.

Zgłoś 03.06.2010 kaska2211

prubowalam takiego kurczak i jest mega dobry nieba e gebie warto spróbowac