Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak w majeranku

Tekst i foto AGI 06-12-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?18 złśredni60 min.?

Składniki:

1 kurczak, 1 kostka margaryny, 1,5 paczki majeranku, sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Kurczka umyć, poporcjować.
Majeranek wymieszać z solą i pieprzem.
W brytfannie rozpuszczać margarynę i układać po kolei porcje kurczaka posypane przyprawami. Na wierzch można jeszcze trochę posypać resztą przypraw.
Piec na malutkim ogniu 1 godzinę.

Potrzebne przybory:

ostry nóż, brytfanna

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami i surówką z selera.

Uwagi:

To jest baaaaaaaaaaardzo prosty i smaaaaaaaaaaaaaaczny kurczaczek. Można go jeść na zimno, ale wcześniej trzeba wyjąć z brytfanny na inne naczynie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 31.03.2006 Madzik

Bardzo pyszne!!!! Polecam,moj chlopak byl bardzo zadowolony;-))

Zgłoś 30.04.2006 gregi

a mojim zdaniem majeranek powinnien byc dodawany pod konie pieczenia albo po 30 min