Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak w potrawce

Tekst i foto beba 11-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty60 min.?

Składniki:

2 piersi z kurczaka,
porcja włoszczyzny z brukselką,
cebula,
liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie.
Sos:
0,5 szkl. kwaśnej śmietany kremowej,
3 łyżki posiekanego koperku,
łyżeczka mąki do zagęszczenia


Jak przyrządzić:

Posiekane warzywa z przyprawami zagotowujemy. Do wrzątku dodajemy kurczaka i gotujemy w odkrytym naczyniu, aż wszystko będzie miękkie. Kurczaka wykładamy na półmisek, a warzywa przecieramy, dodajemy troszkę rosołu, łączymy ze śmietaną. Gdy trzeba, sos zagęszczamy i doprawiamy do smaku. Dodajemy koperek i od razu zalewamy mięso.

Jak podawać?

Podajemy z ryżem na sypko bądź puree.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.