Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak z orzechami w sosie lazurowym

Tekst i foto 85wisnia 02-04-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty50 min.?

Składniki:

2 filety z kurczaka, 100 g sera pleśnowego, np. lazur błękitny, garść posiekanych orzechów włoskich, oliwa z oliwek, sól, pieprz kolorowy.

Jak przyrządzić:

Filety umyć i oczyścić. Pokroić w kostkę, przyprawić pieprzem i solą, wstawić do lodówki na 30 min. Po tym czasie wyjąć je z lodówki i smażyć na rozgrzanej oliwie ok. 10 min, a pod koniec dorzucić orzechy. Całość ułożyć na talerzu i polać serem rozpuszczonym wcześniej w rondelku.

Jak podawać?

Potrawę najlepiej podawać z brokułami ugotowanymi na parze, które przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.