Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak z patelni

Tekst i foto Małgosia 09-03-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
5-625 złprosty? min.?

Składniki:

- 2 podwójne piersi z kurczaka,
- 3 spore cebule,
- liść laurowy,
- ketchup łagodny/ostry - do wyboru,
- wegeta,
- olej,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić:

Filety z piersi kurczaka pokroić na małe kotleciki, rozbić każdy tłuczkiem, posolić, popierzyć, włożyć na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Obsamżyć z obu stron na lekko złoty kolor. następnie dodać do tego pokrojoną w krążki cebulę, liść laurowy, posypać do smaku wegetą ( ja dodaję około łyżeczki )przykryć i dusić na wolnym ogniu około 15 min. Po tym czasie podlać wszystko odrobiną wody, dodać (na oko)ketchup i dusić jeszcze około 10 min na wolnym ogniu.
Podawać z ziemniakami, chlebem, frytkami.

Potrzebne przybory:

Patelnia teflonowa, tłuczeka do mięsa, nóż.

Uwagi:

Moje dziecko uwielbia smak tej potrawy. Życzę smacznego :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.