Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kurczak zawijany w kapuście

Tekst i foto Dorota(KW) 18-08-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni20 min.?

Składniki:

Filety z kurczaka, lub udka,(ilość wg potrzeb) liście kapusty , papryka czerwona, zielona i żółta, por, cebula , sól, pieprz , przyprwa do kurczaka, papryka mielona slodka.

Jak przyrządzić:

Filety(UDKA) oprószyć sola , pieprzem , przyprawą do kurczaka, papryka mielona, położyc na liściu kapusty, dodać pokrojona w paski kolorową papryke, grube krążki cebuli, paski pora , zawinąć liść kapusty z zawartością tak jak gołąbki. Każdą porcję owinąć w filię aluminiową i piec na dość ostrym ogniu.

Jak podawać?

Podawać z róznymi surówkami wg uznania, najlepiej w folii w ktorej sie potrawa piekla, wolniej stygnie. Smacznego.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 25.08.2003 Tadzio

Zrobilem kurczaka(udka) wczoraj, smakowal wyśmienicie! Zaplusowałem u żony! Żamiast przyprawy do kurczaka(zabraklo) użyłem Vegety. Za tydzień powtórka, tym razem będą filety.

Zgłoś 22.10.2003 krysia

Musi być bardzo smaczne

Zgłoś 30.10.2003 Ala

nie rozumiem, czy to piec w piekarniku, bo jak obwinięte w folii to gdzieżby, prosze napisać.

Zgłoś 09.11.2003 Dorota

Kurczak zawinięty w folię kładziemy na ruszt grilla. Po upieczeniu rozwijamy folie i można nie używać talerzyków.Myślę że upieczony w piekarniku też smakowałby świetnie.

Zgłoś 05.01.2004 tomek

brzmi smacznie - a jak to zrobic w mikrofalli - tam nie mozna folii dawać...

Zgłoś 30.04.2004 Mazia

Czy liście kapusty są surowe czy wcześnie trzeba je obgotować choć trochę?

Zgłoś 27.05.2004 matrix

jezu ale mi smakuje cos takiego ale niejadłem z rok:(może ktoś mnie zaprosi????Jestem z małopolski:)

Zgłoś 20.06.2004 ulik

Zrobiłam na obiad w piekarniku, wszyscy się zajadali było pyszne. Dziękuję za przepis. Teraz wypróbuję na grilu.

Zgłoś 02.07.2004 Dorota

Trudno mi powiedziec jak sobie poradzic z ta potrawą i mikrofalą :) Liscie kapusty muszą być surowe, nie obgotowywać . Ale to musi być młoda kapusta

Zgłoś 20.05.2005 z0ska

mniej więcej ile czasu na grillu piec???please powiedzcie mnie...

Zgłoś 13.08.2006 aneta

zajadalismy sie tym daniem wczoraj :) PYSZNE!!! dalam po dwa listki kapusty, bo byly bardzo cieniutkie. bardzo polecam.

dodalam takze slupek zoltego sera.

nastepnym razem posypie l... Pokaż więcej

zajadalismy sie tym daniem wczoraj :) PYSZNE!!! dalam po dwa listki kapusty, bo byly bardzo cieniutkie. bardzo polecam.

dodalam takze slupek zoltego sera.

nastepnym razem posypie liscie kapusty tartym, zoltym serem, ale i bez tych modyfikacji mozna palce lizac ;)

Zgłoś 23.06.2007 mariolka

witam bardzo ciekawy przepis chetnie z niego skorzystam:) mam jednak pytanie do osob ktore juz robily to danie :) otoz mam ugotowana mloda kapuste( zostalo mi z golabkow) czy moge te f... Pokaż więcej

witam bardzo ciekawy przepis chetnie z niego skorzystam:) mam jednak pytanie do osob ktore juz robily to danie :) otoz mam ugotowana mloda kapuste( zostalo mi z golabkow) czy moge te filety zawinac w liscie i dusic w niewielkiej ilosci wody??