Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kuskus z pieczarkami

Tekst i foto ATOMÓWECZKA 16-09-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6-710 złprosty20 min.90 kcal / 100 g

Składniki:

- szklanka kuskusu,
- 50 dag pieczarek,
- 2 cebulki,
- puszka zielonego groszku,
- 2 łyżki maggie w płynie,
- łyzka oleju,
- łyżka margaryny,
- mały pęczek natki,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić:

Oczyszczone i umyte pieczarki pokroic w plasterki, wyłozyc na rozgrzana patelnie z grubym dnem(bez tłuszczu!). Gdy grzybki odparuja, dodac margaryne i zrumieniec je. Osobno podsmazyc ceblke na łyzce oleju. Ugotowac kuskus (wg przepisu na opakowaniu) z dodatkiem maggie. Gdy kasza wchlonie wode dodac pieczarki groszek i cebulke. Podgrzewac na małym ogniu,
mieszajac.

Potrzebne przybory:

Dosc gleboka patelnia.

Jak podawać?

Podawac z koktajlem kefirowo-warzywnym.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.09.2004 Tomeczek

A ta kostka maggie to jakowaś wegetariańska?

Zgłoś 03.11.2004 aneta

Drogi Tomeczku mowa tu o maggie w płynie!!!!!! A nie w kostce!Pozdro!

Zgłoś 18.01.2005 jAcc

pysiaaaaaa :)mniam

Zgłoś 21.04.2005 bynio

no a ten mały peczęk natki to gdzie ?

Zgłoś 27.07.2005 Gosia

Problem w tym, że maggi nie jest wegetariańska, bo jest robiona na bazie kości zwierzęcych, podobnie zresztą jak żelatyna...

Zgłoś 23.02.2007 joasia

gosiu!!! nawet jesli to co? mala kostka na caly gar to w koncu nic w porownaniu z iloscia miesa zjadanego przez np lisa. Ja tam jestem vege a schabowe czasem jem bo mama mi kaze

Zgłoś 09.09.2009 beat

Maggi - silnie aromatyczna przyprawa w płynie, zbliżona w swoim smaku, konsystencji i ogólnym wyglądzie do sosu sojowego, wykorzystywana jako dodatek aromatyzujący do zup, mięs, sosów, itp.

<... Pokaż więcej

Maggi - silnie aromatyczna przyprawa w płynie, zbliżona w swoim smaku, konsystencji i ogólnym wyglądzie do sosu sojowego, wykorzystywana jako dodatek aromatyzujący do zup, mięs, sosów, itp.

Nazwa pochodzi od nazwiska założyciela wytwórni i pomysłodawcy wyrobu - Juliusa Maggi, który w Szwajcarii w 1886 roku wprowadził na rynek Maggi-Würze ("Przyprawę Maggi") oraz pierwsze zupy w proszku. Sam także opracował kanciasty kształt butelki i kolory etykiety (czerwono-żółte). Podstawą oryginalnych szwajcarskich przypraw był aromatyczny wyciąg z ziela lubczyku ogrodowego[1].

Zgłoś 29.01.2012 ola

magi jest obrzydliwa, juz wole swiezy lubczyk dac