Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Lasagne

Tekst i foto Kaja 17-06-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty50 min.dużo

Składniki:

- pół kilo mięsa mielonego,
- dwie czerwone papryki,
- trzy cebule,
- czosnek (parę ząbków),
- pół słoiczka koncentratu pomidorowego,
- pieprz,
- słodka papryka w proszku (troszeczkę),
- sól,
- szklanka przegotowanej wody,
- olej do smażenia,
- oregano i bazylia,
- pudełko lasagne,
- 30 dag sera żółtego.


Na sos beszamelowy potrzebujemy:
- 4 łyżki mąki,
- 4 łyżki masła,
- niecały litr mleka,
- sól.

Jak przyrządzić:

Paprykę kroimy w paseczki, a cebule w talarki, następnie dusimy mięso mielone (na patelni i na małym ogniu), które trochę solimy. Następnie uduszone mięso przekładamy do miseczki i zabieramy sie do duszenia papryki i cebuli, przyprawiamy warzywa solą, pieprzem i papryką, dodajemy rozdrobniony czosnek oraz po łyżeczce oregano i bazyli. Gdy warzywa są już miękie wrzucamy do nich mięso mielone, dodajemy pól słoiczka koncentratu pomidorowego i szklankę wody, ten naturalny sosik dusimy jeszcze przez około 15 minut. W tym czasie w garnku gotujemy wodę, gdy zawrze, wrzucamy po pięc sztuk lasagne do osolonego wrzątku na 4 minutki, musimy pamiętać też o przygotowaniu sosu beszamelowo-serowego, podaje przepis: 4 łyżki masła topimy, dodajemy cztery łyżki mąki i robimy zasmażke, nastepnie po trochu dolewamy zimnego mleka, na końcu do sosu beszamelowego dodajemy ok. 100g sera żółtego. Przygotowujemy sobie wąską blachę(taką na makowiec), smarujemy ją masłem, wlewamy troche sosu beszamelowego na spód i kładziemy płatki lasagne, nastepnie dajemy sos mięsny i znowu płatki lasagne, płatki plewamy beszamelem, powtarzamy te czynności, na wierzchu muszą być płatki lasagne, beszamel i starkowany ser żółty. Pieczemy w piekarniku ok. 40 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego! (Smakuje z zimnym piwkiem.)

Czas przygotowania:

Może troszeczkę trzeba się napracować, ale od czego ma się faceta, który zmieli mięsko i utarkuje serek :-)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 23.06.2004 pablo

EXTRA SYMPATYCZNY PRZEPIS NA PIZZE POZDRAWIAM CIE SERDECZNIE FAJNA KOBITKO KTORA PODALA TEN PRZEPIS....

Zgłoś 23.06.2004 Kaja

Dziękuję serdecznie za pozdrowienia:-):-)

Zgłoś 01.07.2004 pussy_in_boots

pablo!!To nie jest pizza!!Te lasagne to sa takie platy makaronu!!takie kwadratowe i to sie przeklada warstwami!!Lasagne sa jak ogry maja warstwy!!

Zgłoś 07.07.2004 Jacek

Czesc, czy to moze jest ta sam aKjaja co podała przepis na pizze. Jesteś niesamowicie utalentowana. Z pewnością potrafisz nie tylk ogotować. Jesli tak to moja propozycja gotowania i nie tylko, u... Pokaż więcej

Czesc, czy to moze jest ta sam aKjaja co podała przepis na pizze. Jesteś niesamowicie utalentowana. Z pewnością potrafisz nie tylk ogotować. Jesli tak to moja propozycja gotowania i nie tylko, u mnie w domu jest nadal aktualna. Moze najpier się spotkamy i pogawędzimy, jeśli nie miałabyś nic przeciwko :-*

Zgłoś 08.07.2004 kaja

Moj facet Cie pozdrawia:-)

Zgłoś 26.08.2004 Monia

Dobre to było Kaja ;) ... tzn odpowiedź, lasagni jeszcze nie robiłam

Zgłoś 27.08.2004 Monia

Lasagna też była dobra, a nawet pyszna! :) Zrobiłam wczoraj, podałam ładnie z winkiem i przy świecach i rozwaliłam tą kolacją swojego faceta ;))

Zgłoś 03.09.2004 Kaja

Monia pozdrawiam Cie serdecznie:-)

Zgłoś 11.09.2004 kasia;)

bardzo fajny przepis , lasagnia wyszla poprostu pyszna i bede ja czesciej robnic:)..!!

Zgłoś 21.09.2004 natka

a znam lepszy spsub na lasagne

Zgłoś 25.09.2004 Luk1

Natka najpierw się naucz pisać ;) pozdro

Zgłoś 14.04.2005 jopek

Wszystko zrobiłam według przepisu i było pyszne ale trochę sie rozlatywało, może trzeba ser kłaść po każdej warstwie?

Zgłoś 22.10.2004 stiopa

Przepis baaardzo dobry.... lasagna bardzo pyszna ;-)

Zgłoś 01.12.2004 fiolka

Myślałaś o otworzeniu jakiejs knajpki? Jestem pewna,że zrobiłabyś furrorę!

Zgłoś 13.12.2004 Tomasz Matelski

Jeżeli chodzi o Lasagne to bardzo lubię.

Jednak najlepszą jaką w całym moim życiu jadłem to

pozwolę sobie nazwać "Lasagne Teściowej"(Teresa Wierska).

Polecam....... Pokaż więcej

Jeżeli chodzi o Lasagne to bardzo lubię.

Jednak najlepszą jaką w całym moim życiu jadłem to

pozwolę sobie nazwać "Lasagne Teściowej"(Teresa Wierska).

Polecam....Lasagne Teściowej....

Pozdrawiam

Zgłoś 17.12.2004 Kaja

Haj fiolka,myslalam o otworzeniu knajpki,lecz niestety to jest zbyt drogie, a ja jestem biedna studentka,wiadomo ksiazki kosztuja :-),jak na razie mam gabinet odnowy biologicznej w Kołobrzegu, ... Pokaż więcej

Haj fiolka,myslalam o otworzeniu knajpki,lecz niestety to jest zbyt drogie, a ja jestem biedna studentka,wiadomo ksiazki kosztuja :-),jak na razie mam gabinet odnowy biologicznej w Kołobrzegu, lecz niestety nie ma za duzo klientow,wiadomo pogoda beznadziejna.Jak bedziecie chcieli zobaczyc co tam jest, to zapraszam na stronę www.consulting.ta.pl Pozdrawiam wszystkich

Zgłoś 17.12.2004 Kaja

to znowu ja wlasnie dodalam swoj przepis na pekinke z feta jest w "salatkach i surowkach"polecam jest pyszna:-)

Zgłoś 26.12.2004 indigo

No właśnie włożyłem do piekarnika - zobaczymy co wyjdzie :) Niepokoi mnie tylko to, że podglądam i płaty makaronu strasznie się powyginały :( Nie gotowałem ich wcześniej, bo kupiłem makaron, któ... Pokaż więcej

No właśnie włożyłem do piekarnika - zobaczymy co wyjdzie :) Niepokoi mnie tylko to, że podglądam i płaty makaronu strasznie się powyginały :( Nie gotowałem ich wcześniej, bo kupiłem makaron, którego podobno gotować nie trzeba. Mam nadzieje, że nie będzie twarde jak skała. Dzięki za przepis!

Zgłoś 27.12.2004 Aga

Pyszne, pyszne i jeszcze raz pyszne:) Robię "od wielkiego dzwonu", bo przepis wymaga czasu, ale warto.. mój facet też uwielbia:) Aha- zamiast gotować płaty makaronu- poprostu wrzucam j... Pokaż więcej

Pyszne, pyszne i jeszcze raz pyszne:) Robię "od wielkiego dzwonu", bo przepis wymaga czasu, ale warto.. mój facet też uwielbia:) Aha- zamiast gotować płaty makaronu- poprostu wrzucam je na kilka minut do wrzatku (garnek zdejmuję wcześniej z ognia)... nawet jeżeli płaty są twarde to i tak dojdą w trakcie pieczenia...

Zgłoś 30.12.2004 pawel

bardzo mi smakowalo :)))

ta lazania jest taka dobra bo w sosie beszamelowym jest troche rozpuszczonego sera (przestaje byc mdly) - inne przepisy na lasagne nie podaja takiego rozwiazania... Pokaż więcej

bardzo mi smakowalo :)))

ta lazania jest taka dobra bo w sosie beszamelowym jest troche rozpuszczonego sera (przestaje byc mdly) - inne przepisy na lasagne nie podaja takiego rozwiazania

Pozdrawiam

Zgłoś 04.01.2005 Kaja

Drogi Indigo nie zwracaj uwagi co pisza na opakowaniu do lasagne,ja podgotowuje platki nawet wtedy gdy pisza zeby nie gotowac:-)

Zgłoś 06.01.2005 Ola

ja właśnie dzisiaj będę robiła, ciekawe co mi z tego wyjdzie, niby jakiś talent kulinarny po mamie odziedziczyłam, ale różnie może być...:)

Zgłoś 08.02.2005 agcia

hmm, wlasnie szukalam jakiegos przepisu na lasagne.Ten wydaje sie dosyc prosty i zapowiada sie smakowicie.W walentynki robie romantyczna kolacyjke, mam nadzieje ze wszystko sie uda:)Teraz moze p... Pokaż więcej

hmm, wlasnie szukalam jakiegos przepisu na lasagne.Ten wydaje sie dosyc prosty i zapowiada sie smakowicie.W walentynki robie romantyczna kolacyjke, mam nadzieje ze wszystko sie uda:)Teraz moze poszukam jakiegos przepisu na romantyczne sniadanko po kolacji walentynkowej;))))dzieki pa

Zgłoś 10.02.2005 bogna

Dzisiaj zrobiłam. Wyszło super. Mężulek był zadowolony i ja rownież. Polecam przepis super!!!!

Zgłoś 10.02.2005 iwka

W ubiegły weekend robiłam lasagne i mam kilkarad, dla osób robiących ją po raz piuerwszy. Jeśli pieczecie w korytku (takim jak do ciasta) to górę przykryjcie folią aluminiową,ciasto nie wyschnie... Pokaż więcej

W ubiegły weekend robiłam lasagne i mam kilkarad, dla osób robiących ją po raz piuerwszy. Jeśli pieczecie w korytku (takim jak do ciasta) to górę przykryjcie folią aluminiową,ciasto nie wyschnie i się nie spiecze na górze. U mnie góra się niestety przypiekła zbyt bardzo. Można też opcjonalnie upiec ja w naczyniu żaroodpornym i wówczas nie ma problemu w przypieczeniem. Ja popełniłam też taki błąd, że na górze miałam farsz i ser, a jednak musi tam byc beszamel. W otrzymanym przepisie miałam do sosu beszamelowego dodać gałkę musztatołową i mówię wam smakował super:)! Poza tym sos beszamelowy doprawiłam również solą i białym pieprzem. Smacznego

Zgłoś 19.02.2005 fax Oleś

Wygląda super dzisiaj będę jadł i mam nadzieję że bę dzie pycha.

Zgłoś 22.02.2005 mikia

Wielkie dzienks:* kocham kuchnie wloska..;]

Zgłoś 27.02.2005 sylwiśka

mam małe pytanko... czy w lazanii (mam nadzieje że nie dostanę batów za to że napisałam to w taki sposób...) nie powinien znajdowac sie ser mozarella...???

Zgłoś 27.02.2005 sylwiśka

aaahhhhaaaa, zapomniałam powiedziec że jest taki mały pyk-myk który bardzo ułatwia robienie lazanii:

# wrzucić makaron do wrzątku, gotować przez kilka minut, zalać dużą ilością zimnej wo... Pokaż więcej

aaahhhhaaaa, zapomniałam powiedziec że jest taki mały pyk-myk który bardzo ułatwia robienie lazanii:

# wrzucić makaron do wrzątku, gotować przez kilka minut, zalać dużą ilością zimnej wody gdy jest jeszcze twardy, nie odcedzać. Wyławianie płatów makaronu z wody podczas układania lasagne jest dużo łatwiejsze, niż oddzielanie ich od siebie, gdy się kleją w durszlaku =]

Zgłoś 03.03.2005 Kaja

Osobiście nie przepadam za mozzarella ale jak ktoś lubi to ok,ten przepis na sos mięsny świetny jest takze do spaghetti,naleśników zapiekanych na słono jest po prostu uniwersalny:-)

Zgłoś 12.04.2005 Kaja

Hej jestem zszokowana tym wulgaryzmem,TY wodz i jubsik jestescie malointeligentni,to widac po waszych wypowiedziach.To ze ktos daje przepis a pozniej wszystkim smakuje ta potrawa, to to nie ozna... Pokaż więcej

Hej jestem zszokowana tym wulgaryzmem,TY wodz i jubsik jestescie malointeligentni,to widac po waszych wypowiedziach.To ze ktos daje przepis a pozniej wszystkim smakuje ta potrawa, to to nie oznacza ze mozna obrazac tych ludzi.Pozdrawiam serdecznie wszystkich ktorym smakowala moja lasagne:-)

Zgłoś 12.04.2005 Kaja

Hej jestem zszokowana tym wulgaryzmem,TY wodz i jubsik jestescie malointeligentni,to widac po waszych wypowiedziach.To ze ktos daje przepis a pozniej wszystkim smakuje ta potrawa, to to nie ozna... Pokaż więcej

Hej jestem zszokowana tym wulgaryzmem,TY wodz i jubsik jestescie malointeligentni,to widac po waszych wypowiedziach.To ze ktos daje przepis a pozniej wszystkim smakuje ta potrawa, to to nie oznacza ze mozna obrazac tych ludzi.Pozdrawiam serdecznie wszystkich ktorym smakowala moja lasagne:-)

Zgłoś 20.04.2005 anes

Mam pytanie, czy warzywa tusimy w tym samym wywarze co mięso czy tusimy na ,,czystej" patelni?

Zgłoś 28.04.2005 Kaja

Najpierw dusimy mieso,jak jest gotowe to przekladamy je do miseczki i wrzucamy na patelnie warzywa,jak sie lekko poddusza to dodajemy mieso i dusimy to razem,azeby smaki sie polaczyly

Zgłoś 14.05.2005 spoul

Witam!

A ja dzisiaj będę robił pierwszy raz swoją lasagne! Chcę zrobić swojej dziewczynie niespodziankę i spędzić z nią miły wieczór! Przypuszczam że zrobię ją na podstawie tego przepisu.... Pokaż więcej

Witam!

A ja dzisiaj będę robił pierwszy raz swoją lasagne! Chcę zrobić swojej dziewczynie niespodziankę i spędzić z nią miły wieczór! Przypuszczam że zrobię ją na podstawie tego przepisu.

Trzymajcie za mnie kciuki...!

Zgłoś 19.05.2005 Kaja

Na pewno wyjdzie Ci ta lasagne, ja tez ja robilam wlasnie dla mojego faceta,lasagne jest naprawde pyszna polecam i pozdrawiam

Zgłoś 17.06.2005 madżalena

ekstra przepisik, gratuluje !!!!!!!!!

Zgłoś 22.06.2005 Kaja

Madżalena pozdrawiam i dzieki :

)

Zgłoś 05.09.2005 łukasz

Właśnie zrobiłem lasagne według Twojego przepisu i wrzuciłem do piekarnika. Za 40 minut ocenię efekty. Mam nadzieję że będzie elegancko !!!

Zgłoś 06.09.2005 Kaja

Czesc Łukasz, mam nadzieje ze smakowala ta moja lasagne, ona jest sprawdzona, moj facet ciagle ja uwielbia;)

Zgłoś 21.10.2005 MadTed

Właśnie wstawilem lazzanie do piekarnika,urobilem sie przy tym jak mały kazio i mam nadzieje ze wyjdzie bo w przeciwnym wypadku moje dziewcze urwie mi głowe,ewentualnie inna czesc ciala :),pozdr... Pokaż więcej

Właśnie wstawilem lazzanie do piekarnika,urobilem sie przy tym jak mały kazio i mam nadzieje ze wyjdzie bo w przeciwnym wypadku moje dziewcze urwie mi głowe,ewentualnie inna czesc ciala :),pozdrawiam

Zgłoś 27.10.2005 Kaja

Fakt, troche trzeba sie przy mojej lasagne napracować:)), ale naprawde warto.Pozdrawiam wszystkich smakoszy kuchni włoskiej

Zgłoś 11.11.2005 mania

Kaju, a czy mogę zrobić lasagne w naczyniu kamionkowym -nie tak wysokim - lub w zwykłej blasze? Pozdrawiam

Zgłoś 11.11.2005 sara

Kaju-sympatyczna z ciebie osóbka,jeszcze nie skorzystalam z Twojego przepisu,ale z pewnoscia zrobie to w najblizszym czasie;twoj przepis jest zachecajacy-komentarze osób,które go wypróbowaly row... Pokaż więcej

Kaju-sympatyczna z ciebie osóbka,jeszcze nie skorzystalam z Twojego przepisu,ale z pewnoscia zrobie to w najblizszym czasie;twoj przepis jest zachecajacy-komentarze osób,które go wypróbowaly rowniez.pozdrawiam :)

Zgłoś 14.11.2005 sara

hej!juz wyprobowalam Twoj przepis Kaju-musze powiedziec ,ze lasagne jest znakomita.po prostu pyszna.dziekuje i pozdrawiam :)

Zgłoś 29.11.2005 Kaja

Hej, dzieki :))Maniu prawde mowiac nie wiem czy mozna w kamionkowym naczyniu, jezeli nie peknie w tak wysokiej temperaturze to chyba mozna, prawde mowiac nie mam pojecia:)czy mozna,wiec nie bede... Pokaż więcej

Hej, dzieki :))Maniu prawde mowiac nie wiem czy mozna w kamionkowym naczyniu, jezeli nie peknie w tak wysokiej temperaturze to chyba mozna, prawde mowiac nie mam pojecia:)czy mozna,wiec nie bede udzielala tak specjalistcznych i odpowiedzialnych porad:). Sara ja chyba zaraz pojde i zrobie to lasagne na pooozna kolacje w sam raz do wkuwania.pozdrowionka

Zgłoś 12.12.2005 Lu Cyffer

Łoho. Przepyszne. Potrawa raczej nie dla Tych na diecie.

Zgłoś 13.12.2005 Kaja

ale po co liczyc kalorie, skoro teraz jest zima;)))

Zgłoś 30.12.2005 Mateusz

Sorry za to pytanie, ale jestem zielony.. jak dlugo powinienem dusic to mieso i czy mam to robic tylko na oleju czy trzeba dodac wody??

Zgłoś 30.12.2005 Kaja

Mateusz mieso dusimy na malym ogniu przez okolo 10 minut, na malej ilosci oleju. Pozdrawiam:)))

Zgłoś 02.01.2006 bethi

Super potrawa,fajny przepis.PA.

Zgłoś 08.01.2006 digiya

Witam. Przepis faktycznie prosty. Jezeli moge coś dorzucic to masę miesną przed rozłożeniem na płatach makaronu miksuje w mikserze. Czasem dla urozmaicenia 1,2 warstwy robie jako zmiksowane goto... Pokaż więcej

Witam. Przepis faktycznie prosty. Jezeli moge coś dorzucic to masę miesną przed rozłożeniem na płatach makaronu miksuje w mikserze. Czasem dla urozmaicenia 1,2 warstwy robie jako zmiksowane gotowane warzywa. Pozdrawiam wszystkich miłośników lasanii.

Zgłoś 10.01.2006 anka

Wreszcie, prawdziwa lasagne!!!!!

Dziękuję za przepis

Zgłoś 11.01.2006 Kaja

Ja wolę nie miksować:)))

Zgłoś 22.02.2006 Kasia

właśnie zrobiłam lasage według twojego przepisu bardzo dobre ale niestety nie trzymają się strasznie się rozwalają co zrobić???

Zgłoś 19.01.2006 beszamelowy boy

No moja droga z tym beszamelem to pojechalas... z takiej ilosci mleka to chyba wyjdzie zupa beszamelowaa nie sos, mam nadzieje ze dodajecie gałke muszkatułowa i biały pieprz

Zgłoś 22.01.2006 Kaja

Beszamelowy boy.... chcialam zauwazyc ze proporcje skladnikow na sos beszamelowy sa odpowiednie, sos ma odpowiednia konsystencje, musi byc go wiecej , poniewaz wtedy unikniemy przesuszenia ... Pokaż więcej

Beszamelowy boy.... chcialam zauwazyc ze proporcje skladnikow na sos beszamelowy sa odpowiednie, sos ma odpowiednia konsystencje, musi byc go wiecej , poniewaz wtedy unikniemy przesuszenia potrawy,przepis na lasagne jest wyprobowany i pewny:))

Zgłoś 24.01.2006 agata

Przepis jest świetny i łatwy,wychodzi zawsze.Proponuję dodać pomidorki konserwowe w puszce.Mniam.Pozdrowionka

Zgłoś 24.01.2006 Kaja

Agata for You :))))))

Zgłoś 04.02.2006 Kaja

ojej dzis juz 4 luty:),etoile mam nadzieje ze lasagne jest pycha, a ten sos beszamelowy z serem....niebo w gebie;)

Zgłoś 12.02.2006 kaja

hehehee:)zapytam sie mojego faceta o te pomidorki...

Zgłoś 13.02.2006 Facet Kaji :-)

Cześć

Jezeli chodzi o pomidorki z kartonika, to jak najbardzie mogą być. Wtedy zamiast koncentratu i wody daje się takie właśnie pomidory. Chociaż tak czy inaczej, ja i tak bym dodał jesz... Pokaż więcej

Cześć

Jezeli chodzi o pomidorki z kartonika, to jak najbardzie mogą być. Wtedy zamiast koncentratu i wody daje się takie właśnie pomidory. Chociaż tak czy inaczej, ja i tak bym dodał jeszcze troche koncentratu. To wszystko zależy jak bardzo chcemy mieć gęstą konsystencję "farszu" i jak bardzo mocno chcemy uzyskać pomidorowy smak. Ponieważ pomidorki z kartonika nie mają tak silnego aromatu jak koncentrat.

Można, np. również dać pomidory w sosie własnym z puszki.

Zawsze można eksperymentować i modyfikować każdy przepis, zależnie od właśnego smaku i upodobań.

Życze smacznego

Zgłoś 26.02.2006 Jabol

Bardzo ciekawe, lasagne bez pomidorów ... profanacja

Zgłoś 04.03.2006 jagoda

zrobilam lazanie i musze przyznac ze smakuje wysmienicie ale po przekrojeniu wszystko sie rozchodzi może ktos wie dlaczego .chciałabym powtórzyc raz jeszcze ale boje sie ze znowu nie wyjdzie ja... Pokaż więcej

zrobilam lazanie i musze przyznac ze smakuje wysmienicie ale po przekrojeniu wszystko sie rozchodzi może ktos wie dlaczego .chciałabym powtórzyc raz jeszcze ale boje sie ze znowu nie wyjdzie jak nalezy.

Zgłoś 05.03.2006 Justyna

Bardzo fajny przepis i prosty do wykonania jak na młodą kuchareczkę, którą jestem ;)

Zgłoś 08.03.2006 Kaja

Jagoda to normalne, że to sie troche rozchodzi, najlepiej kroic lasagne ostrym nozem na kwadraty,zwracajac uwage na to azeby"odkleic"ja od scianek formy, a nastepnie przy pomocy takie... Pokaż więcej

Jagoda to normalne, że to sie troche rozchodzi, najlepiej kroic lasagne ostrym nozem na kwadraty,zwracajac uwage na to azeby"odkleic"ja od scianek formy, a nastepnie przy pomocy takiej szerokiej łopatki( ktora wsuwamy pod spod porcji) nakladamy na talerz. Dziekuje za przemile komentarze,strasznie ciesze sie ze smakuje wam moja lasagne:):):)

Zgłoś 10.03.2006 jagoda

Kaja dzieki za odpowiedz teraz mam pewnosc ze zrobiłam wszystko dobrze mojej rodzince bardzo smakowało pozdrawiam.

Zgłoś 11.03.2006 Kaja

Jagódka ciesze sie przeogromnie, no i oby do wiosny:):)

Zgłoś 22.03.2006 leśna

Smaczne, ale tego sosu beszamelowego to mi dużo zostało a i tak dałam go za dużo. Myślę, że to jest też przyczyna "rozłażenia się" lasagne. Ale generalnie to smaczne. Myślę, że ten far... Pokaż więcej

Smaczne, ale tego sosu beszamelowego to mi dużo zostało a i tak dałam go za dużo. Myślę, że to jest też przyczyna "rozłażenia się" lasagne. Ale generalnie to smaczne. Myślę, że ten farsz to do spagetti będzie super.

Pozdrawiam

Zgłoś 18.07.2006 ajka69

wlasnie buszuje po internecie w poszukiwaniu przepisu na lasagne i trafilam tu ciekawe czy sie uda Twoj przepis sprobuje pozdrawiam joanna malbork

Zgłoś 26.03.2006 Emi

Pyszna lasagne! Myślę, że całe pudełko makaronu to za dużo. Ja zrobiłam to w wąskiej blaszce ("korytku") i wystarczyła połowa paczki makaronu Primo Gusto. Do sosu dodałam też pieczarki... Pokaż więcej

Pyszna lasagne! Myślę, że całe pudełko makaronu to za dużo. Ja zrobiłam to w wąskiej blaszce ("korytku") i wystarczyła połowa paczki makaronu Primo Gusto. Do sosu dodałam też pieczarki. Pychota! Polecam:)

Zgłoś 01.04.2006 zombiak

Hej hej, właśnie pakuję swoją pierwszą lasagne, w sumie całkiem smaczna, wcinam już 3 porcję i chyba nie dam rady.... a zimne piwko smakuje do wszystkiego ;p ;]

Zgłoś 05.04.2006 Kaja

oj chyba wiem cos o tym podjadaniu,pozdrawiam;)

Zgłoś 19.04.2006 paruzel

właśnie moja lasagne siedzi w piekarniku, wszyscy ja chwalą więc postanowiłem sprawdzić czy naprwdę taka dobra. Jak zjem to też podzielę się moją opinią.:]

Zgłoś 19.04.2006 Kaja

no no chwalą ....:)wszyscy wiec to znaczy, że w tym przepisie cos jest...bardzo special.Ciesze sie. Chyba jutro zrobie lasagne na obiadek:)mniam

Zgłoś 20.04.2006 alo

Polecam, po przygotowaniu tej potrawy zaczynam wierzyć, że potrafię gotować.

Zgłoś 23.04.2006 justynka24

Kaju! I kto po zjedzeniu lasagne według twojego przepisu będzie się upierał że mężczyźni to najlepsi kucharze? :) Jeśli w dodatku wkładamy serce w robienie tych pyszności to po prostu każdego po... Pokaż więcej

Kaju! I kto po zjedzeniu lasagne według twojego przepisu będzie się upierał że mężczyźni to najlepsi kucharze? :) Jeśli w dodatku wkładamy serce w robienie tych pyszności to po prostu każdego powalimy na kolana! Przykład? Mój kochany stwierdził dziś po zjedzeniu przygotowanej przeze mnie lasagne, że jestem mistrzynią w gotowaniu :) Nie wspomnę już o tym jak zachwycała się reszta rodziny :) Pozdrawiam cię serdecznie!

Zgłoś 24.04.2006 Kaja

dzieki dzieki...nawet nie wiesz Justynko jak mi nastroj poprawilas, takie mile slowa:) ciekawe czy to powiedzenie "przez zoladek do serca mezczyzny" jest prawdziwe:)

Zgłoś 04.05.2006 Kosmo

Hej!! dzięki za nieskomplikowany przepis, który napewno wykorzystam juz jutro, mam nadzieję że powalę mojego faceta na kolana, Mniam!!

Zgłoś 07.05.2006 Kaja

powalisz swojego faceta na 200% i jeszcze wiecej, zapewniam ;)

Zgłoś 19.05.2006 ms-jones

Właśnie wszamałam Dosyć sporo lasagne, no ale nie moglam sie powstrzymac. Wyszła bardzo dobra, ale ja wprowadzilam w przepis male poprawki a mianowice dalam swieze pomidory, a koncentratu dałam ... Pokaż więcej

Właśnie wszamałam Dosyć sporo lasagne, no ale nie moglam sie powstrzymac. Wyszła bardzo dobra, ale ja wprowadzilam w przepis male poprawki a mianowice dalam swieze pomidory, a koncentratu dałam tylko lyzke dla zaostrzenia smaku i wtedy nie musialam dodawac juz szklanki wody a wrecz musialam poczekac az sos z pomidoró troche wyparuje :) no i przy przekladaniu kazda warstwe sypalam serem i wydaje mi sie ze dzieki temu sie nie rozwalala :)

Ha ale ja przepisy zawsze troche zmieniam :D

W kazdym razie lasagne wyszla bardzo dobra :D

Tymbardziej ze to moja pierwsza z zyciu :D

Zgłoś 20.05.2006 Kuba

Dzięki z przepis!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 21.05.2006 kaja

hejka:)moj facet zawsze dodaje do mojej lasagne pomidorki w puszce,wiec blisko:),naturalne pomidory sa troche kwasne,ale to zalezy od naszego smaczku,najwazniejsze ze smakuje:)

Zgłoś 07.06.2006 Łucja

Lasagne zrobiłam wedłóg Twojego przepisu.Wyszła pyszna.

Jeśli miałabym doradzić coś , to aby nie kroić jej po wyjęciu z piekarnika tylko poczekać z godzinkę.Mi został kawałek na dzisiaj i... Pokaż więcej

Lasagne zrobiłam wedłóg Twojego przepisu.Wyszła pyszna.

Jeśli miałabym doradzić coś , to aby nie kroić jej po wyjęciu z piekarnika tylko poczekać z godzinkę.Mi został kawałek na dzisiaj i okazało się ,że rewelacyjnie się kroi , nic a nic sie nie rozlatuje.

Polecam wykonac lasagne wieczorem i podać na następny dzień.

Mozna podgrzac w piekarniku lub w mikrofali.

ozdrawiam

Zgłoś 08.06.2006 Kaja

Hej Łucjo, w sumie masz racje, lasagne jest pyszna na drugi dzien poniewaz sie przegryzie i bedzie ja mozna latwo pokroic, tylko problem jest taki, ze jak ja zrobie to nie moge sie powstrzymac a... Pokaż więcej

Hej Łucjo, w sumie masz racje, lasagne jest pyszna na drugi dzien poniewaz sie przegryzie i bedzie ja mozna latwo pokroic, tylko problem jest taki, ze jak ja zrobie to nie moge sie powstrzymac azeby jej nie sprobowac. Jezeli chodzi o nakladanie i krojenie lasagne to ja zawsze kroje ja ostrym nozem, starajac sie azeby "odciac" ja od scianek blachy, nastepnie pomagamy sobie takim szerokim plaskim kuchennym czyms(nie mam pojecia jak to sie nazywa :) ).pozdrawiam

Zgłoś 09.06.2006 mickey

A jaka surówka/sałatka najlepiej pasuje do lasagne?

Zgłoś 29.06.2006 Olcia

Kaju ta lasagne jest przepyszna. Moj chlopak jest w siodmym niebie ;)

Zgłoś 24.07.2006 tifa

no właśnie!!!słuszna uwaga.Kloega bądż koleżanka "pipi' ma racje przepis nie jest własnego autorstwa.Ja tą lasagne robię już od kilku lat a przepis wzięłam po prostu z książki kuchar... Pokaż więcej

no właśnie!!!słuszna uwaga.Kloega bądż koleżanka "pipi' ma racje przepis nie jest własnego autorstwa.Ja tą lasagne robię już od kilku lat a przepis wzięłam po prostu z książki kucharskiej.

Jest bezapelacyjnie identyczny.

Więcej wyobrażni moja dorga autorko super przpisu!!!!!

Zgłoś 03.08.2006 Kaja

drogie kolezanki, chcialam zauwazyc, ze w zasadzie lasagne robi sie w podobny sposob, wiec nie oskarzajcie mnie o plagiat, skoro to jest moj wlasny oryginalny przepis domowy, nie zamierzam tego ... Pokaż więcej

drogie kolezanki, chcialam zauwazyc, ze w zasadzie lasagne robi sie w podobny sposob, wiec nie oskarzajcie mnie o plagiat, skoro to jest moj wlasny oryginalny przepis domowy, nie zamierzam tego komentowac.

Zgłoś 11.03.2007 wilu181

do tego przepisu proponuje dodac brokuły juz ugotowane, moim zdaniem bardzo dobry przepis

Zgłoś 28.08.2006 Viper

Witam. Nigdy nie robiłem jeszcze lasagni i nie wiem jakiej ilości składników użyć do mojego naczynia - jeśli możesz Kaju to wlej wody do Swojego - i powiedz ile litrów się "mieści" (ja... Pokaż więcej

Witam. Nigdy nie robiłem jeszcze lasagni i nie wiem jakiej ilości składników użyć do mojego naczynia - jeśli możesz Kaju to wlej wody do Swojego - i powiedz ile litrów się "mieści" (jaka wielkość naczynia obowiązuje w "standardzie"). Czekam na odpowiedz na maila lub gg 4749167.

Pozdrawiam

Zgłoś 05.09.2006 lukasz

dzisiaj bede robił lasagne pierwszy raz i mam nadzieje ze oczaruje dziewczyne ktora niedawno poznalem jak nie to zamorduje za ten przepis a jak sie uda to zapraszam na wesele

Zgłoś 07.09.2006 Kaja

gwarantuje ze przepis sie uda,mozna go sobie nawet wg wlasnego uznania lekko zmodyfikowac.pozdrawiam Cie Łukaszu i Twoją narzeczoną

Zgłoś 26.09.2006 jaca i kinia

Kaja... super przepisik pozdrawiam ; ]przyszla Pani magister jak sie nie myle... pozdrow swojego faceta :) jeszcze raz przepisik sprawdzony i rewelacja.... :) pozdrowionka jaca

Zgłoś 26.09.2006 jaca i kinia

Kaja... super przepisik pozdrawiam ; ]przyszla Pani magister jak sie nie myle... pozdrow swojego faceta :) jeszcze raz przepisik sprawdzony i rewelacja.... :) pozdrowionka jaca

Zgłoś 29.09.2006 OLA

Kaju

Czy twoją lasagne można zrobić w naczyniu żaroodpornym i czy wówczas zakrywać naczynie czy zostawić odkryte. Bardzo proszę cię o odpowiedź. I jeszcze jedno pytanie. Czy w takim razie... Pokaż więcej

Kaju

Czy twoją lasagne można zrobić w naczyniu żaroodpornym i czy wówczas zakrywać naczynie czy zostawić odkryte. Bardzo proszę cię o odpowiedź. I jeszcze jedno pytanie. Czy w takim razie robiąc w naczyiu żaroodpornym nie powinnam zwiększyć ilości składników. Czy wystarczy mi podana ilość mięsa.

Jeśli możesz odpowiedz mi na maila.

Zgłoś 29.09.2006 OLA

Kaju jeszcze podaje maila bo jakoś mi umknęło ola280778@poczta.onet.pl

Zgłoś 13.10.2006 Ewa

Lasagne byłaby świetna gdyby nie jedna rzecz.............. SOS BESZAMELOWY! Nie wiem czy coś mi nie wyszło, a może to kwestia gustu (chociaż cała rodzina była podobnego zdania) ale z sosem wyszł... Pokaż więcej

Lasagne byłaby świetna gdyby nie jedna rzecz.............. SOS BESZAMELOWY! Nie wiem czy coś mi nie wyszło, a może to kwestia gustu (chociaż cała rodzina była podobnego zdania) ale z sosem wyszło mdłe. Udało mi się przełknąć dwa kęsy, więcej nie dałam rady chociaż byłam bardzo głodna. Droga autorko przepisu, prosze nie traktować tego jako krytyki, ale pomyślałam że pomimo tego że jedzonko smakowało chyba wszystkim którzy dodali swoje komentarze, to są jednostki które bledną na dźwięk słów: sos beszamelowy heheheh. Pozdrawiam

Zgłoś 24.10.2006 Wiórka

Witaj Kaju :)

Twój przepis wygląda pysznie. Zmodyfikuję go troszkę i podam na sobotniej kolacji ze śniadaniem ;) Brakuje mi tylko w beszamelu gałki muszkatołowej i białego pieprzu. W bolo... Pokaż więcej

Witaj Kaju :)

Twój przepis wygląda pysznie. Zmodyfikuję go troszkę i podam na sobotniej kolacji ze śniadaniem ;) Brakuje mi tylko w beszamelu gałki muszkatołowej i białego pieprzu. W bolognese przydałaby się szczypta ziół prowansalskich. I polecam jednak płaty makaronowe własnej roboty. Pół godziny więcej roboty a efekt niesamowity :)

Super sprawa z serem w beszamelu.

Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę innych tak udanych popisów w kuchni :)

Zgłoś 24.10.2006 Wiórka

aha... porcja lasagne obłożona kilkoma gałązkami świeżej bazylii wygląda na talerzu jeszcze pyszniej :)