Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łatwe ciasto jogurtowe

Tekst i foto Werchiel 06-01-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

- 1 kubek(250gr) jogurtu naturalnego,
- 1,5 kubka cukru (jako miarka sluzy opakowanie z jogurtu),
- 1 kubek oleju,
- 1 kubek mielonych orzechow wloskich,
- 4 zoltka,
- 4 bialka,
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia,
- cukier waniliowy.

Jak przyrządzić:

Wymieszac wszystkie skladniki,dodac piane z 4 bialek. Piec okolo 30-40 minut.

Uwagi:

Mozna dodac posiekane orzechy(poza tymi zmielonymi)albo kawalki czekolady.Ciasto jest naprawde bardzo dobre a glowna zaleta to nieskomplikowane wykonanie...
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.03.2003 asiutek

Wlasnie zrobilam i pieklo sie okolo godziny.Nie wiem czy tak ma byc ale wyglada calkiem jak zakalec , wilgotne to ono naprawde jest.W sumie calkiem smaczne.

Zgłoś 01.03.2003 Bettina

Ciasto wyszło mi za pierwszym razem i wszystkim smakowało. Dodałam zamiast maki zmielone mandle. Poza tym ciasto jest wilgotne i nie wysycha.

Zgłoś 21.01.2003 ruda

ciasto jest w porzadku. A jak ci kenny nie wyszło, to nie znaczy ,ze jest złe. Smakować tez ci nie musi. Kwestia smaku to rzecz indywidualna.

Zgłoś 12.01.2003 izuniaczek

noo upieklam ciaacho , jest pyszne ,ale z ta maka to cos mi nie pasowalo i ja dodalam wiorki migdalowe i tez cool!!

Zgłoś 12.01.2003 emma

zrobiłam!

pierwsze ciasto jakie upiekłam po bodaj roku :)

łatwe, szybkie i pomimo, że zapomniałam o dodaniu orzechów i tak smaczne mi wyszło.

Zgłoś 07.01.2003 Werchiel

trzeba!i to nawet 1,5 kubka.Przepraszam,poprostu zapomnialam napisac:)

Zgłoś 07.01.2003 emma

hmmm.....

tak się zastanawiam, jak się zbłaźnię to wybaczcie :D

a nie trzeba tu przypadkiem kubka mąki dodać???

Zgłoś 08.08.2003 kosa

kochanie gdzie maka jezeli jej sie nie dodaje traeba to napisać dziś kazdy grosz na wage złota a szczególnie czas to tez pieniądz

Zgłoś 14.02.2004 pati

To ma być ciasto,do jedzenia czy do rzucania? w autora przepisu?

Człowieku przecież to ciasto pływa nawet po dodaniu kubka mąki! Co to właściwie jest za przepis z kąd go wytrzasnęłaś? Nig... Pokaż więcej

To ma być ciasto,do jedzenia czy do rzucania? w autora przepisu?

Człowieku przecież to ciasto pływa nawet po dodaniu kubka mąki! Co to właściwie jest za przepis z kąd go wytrzasnęłaś? Nigdy więcej nic z twoich przepisów

Zgłoś 17.03.2004 sara

A GDZIE MAKA ,JAK TO SIE MA UPIEC BEZ MAKI CO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 06.07.2004 czarna

jutro bede piekla to ciasto ,, a tobie pati jak nie smakuje to zrob inne nie obrazaj kogos!!

Zgłoś 10.11.2004 MICHA

ALEEE NAPRAWDE NIE DOBRE TO CIASTO LIPA A JAKAŚ COŚJEST POKRECONE W TYM PRZEPISIE NIE RÓBCIE GO NIE POLECAM

Zgłoś 22.01.2005 Aneta

Ciasto jogurtowe z owocami

Składniki Przepis

ok. 500g owoców (śliwek, jabłek, gruszek, brzoskwiń...)

ok. 3/4 szklanki cukru

4 jajka

200g margaryny

4... Pokaż więcej

Ciasto jogurtowe z owocami

Składniki Przepis

ok. 500g owoców (śliwek, jabłek, gruszek, brzoskwiń...)

ok. 3/4 szklanki cukru

4 jajka

200g margaryny

400-450g jogurtu naturalnego (duży kubek) - może być też jogurt owocowy

2 szklanki mąki

4 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotować owoce:

śliwki - wydrylować i pokroić na połówki,

jabłka i gruszki - obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na drobne kawałki

brzoskwinie - obrać, wydrylować i pokroić na ćwiartki lub ósemki

Utrzeć: żółtka z połową cukru - do białości, a w osobnym naczyniu - białka z resztąc cukru.

Do żółtek dodawać stopniowo margaryne i jogurt - cały czas ucierając. Kiedy masa będzie jednolita dodawać na przemian: mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i białka. Bardzo dokładnie wymieszać.

Wyłożyć ciasto na blachę wyłożoną papierem pergaminowym (ja używam prostokątnej blachy na sernik)

Na ciasto poukładać gesto owoce - jeden rodzaj, albo mieszane.

Piec ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem czy jest już suche)

Smacznego!

Zgłoś 22.01.2005 aneta

to jest normalny przepis na ciasto jogurtowe

Zgłoś 22.01.2005 aneta

Ciasto jogurtowe z przeróżnymi owocami

Składniki Przepis

Ciasto:

4 jajka,

szkl. cukru,

kostka masła,

30 dkg jogurtu naturalnego lub owocowego,

<... Pokaż więcej

Ciasto jogurtowe z przeróżnymi owocami

Składniki Przepis

Ciasto:

4 jajka,

szkl. cukru,

kostka masła,

30 dkg jogurtu naturalnego lub owocowego,

2 szkl. mąki,

3 łyżeczki proszku do pieczenia

Na wierzch:

1/2 kg śliwek węgierek,

4 małe jabłka,

1 banan,

3-4 szczypty wiórek kokosowych,

2-3 łyżeczki posiekanych orzechów włoskich,

garść rodzynek

Jaja umyć i oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z połową cukru do białości. Cały czas miksując dodać masło, a gdy konsystencja będzie stanowić jednolitą masę połączyć z jogurtem.

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać pozostały cukier.

Do zółtkowej masy dodawać na przemian, cały czas delikatnie mieszając, pianę i mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.

Tak przygotowaną masę wyłożyć do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blachy.

Nagrzać piekarnik do temp. 175 stopni.

Owoce umyć. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i podzielić na ósemki. Śliwki wydrylować i podzielić na połówki. Banana obrać i pokroić na plasterki.

Na wierzchu ciasta ułozyć gęsto kawałki owoców: na przemian jabłka, śliwy, banan. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi, rodzynkami oraz orzechami włoskimi.

Piec ok. 45 minut.

dodatkowe informacje

Na iwerzch ciasta można oczywiscie położyć inne owoce: kawałki gruszek, brzoskwiń czy ananasa + to co podpowiedzą Ci Twoje kubki smakowe ;)

Zgłoś 29.01.2005 władysław

A gdzie w przepisie jest mąka, czy to jest ciasto bez mąki?

Zgłoś 19.02.2005 sara

aneta!!!!!!!!!!!!!!!!!

to nie jest twoj przepis, wiem skad go masz,pochodzi z Wielkiego Zarcia a autorem jest Gwen, na drugi raz przynajmniej cos zmien, to co zrobiłas nazywa sie plagiat... Pokaż więcej

aneta!!!!!!!!!!!!!!!!!

to nie jest twoj przepis, wiem skad go masz,pochodzi z Wielkiego Zarcia a autorem jest Gwen, na drugi raz przynajmniej cos zmien, to co zrobiłas nazywa sie plagiatem.

Zgłoś 19.02.2005 sara

aneta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

przepis na ciasto jogurtowe z przeroznym owocami, takze nie jest twojego autorstwa-Kasiulenki z W.Z,prawda???

Zgłoś 21.02.2005 ciekawska

ciasto naprawde jest swietne! Od momentu znalezienia tego przepisu robie je bardzo czesto, z roznymi wariacjami;) Blogoslawienstwa dla autora przepisu! :)

Po kilku probach, moim zdaniem w... Pokaż więcej

ciasto naprawde jest swietne! Od momentu znalezienia tego przepisu robie je bardzo czesto, z roznymi wariacjami;) Blogoslawienstwa dla autora przepisu! :)

Po kilku probach, moim zdaniem wychodzi najlepsze, jesli:

dodamy caly kubek (450g) jogurtu danone, kostke roztopionej w rondelku margaryny KASI (akurat takiej uzywalam, zamiast oleju), szklanke cukru, opakowanie cukru wanilinowego i niepelna szklanke maki poznanskiej (tak z 7/8 szklanki). Do tego, dodaje skorke z 1 pomaranczy, przetworzona tak jak w przepisie na stronie glownej i drobniutko pokrojona, a na wierzch, jak ciasto w piecyku sie leciutko zapiecze, klade konfiture pomaranczowo-marchwiowa Materne (dzem pomaranczowy tez sie nadaje) i zapiekam z nia jeszcze chwile (bardzo fajnie sie rozlewa po ciescie a potem zastyga w formie galaretki).

Pozdrawiam! Ciasto naprawde pyszne i zrobienie go zajmuje niewiele czasu.

Zgłoś 23.04.2005 magda

ile mąki ????????

Zgłoś 22.05.2005 Ziuta

A gdzie jest maka w tym przepisie??? No chyba ze to ma byc KOMPOT!! :D

Zgłoś 09.06.2005 ELCIA

A MĄKI NIC SIE NIE DODAJE TYLKO TE MIELONE ORZECHY CZY BEDZIE ODPOWIEDNIO GĘSTE ????????????????????????

Zgłoś 15.06.2005 jadzia

czy ten autor moglby wreszcie odpowiedziec ile tej cholernej maki??? bo nie mam zamiaru tracic pieniedzy na skladniki....jesli ma mi sie nie udac...

Zgłoś 29.08.2005 Maria

czy to ciasto nie wymaga mąki ?

Zgłoś 19.09.2005 Zoo

A nie czujecie, że to ciasto jest za słodkie? - ... cukrzycy chcecie dostać?

Zgłoś 11.11.2005 ulcia

mąki się nie daje?

Zgłoś 23.01.2006 halina

Ile mąki do tego ciasta należy dodać?

Zgłoś 06.02.2006 Kuchareczki

...to ciasto to lipa, całkowity zakalec nam wyszedł...niestety...raczej nie polecamy. A z tą mąka to w ogóle kicha...Blee :((

Zgłoś 28.04.2006 wiesiawiesia

wazny jest sposob przygotowania ciasta , niestety nie podano go w przepisie wiec to nie jest z´zadny fachowy przepis ,,,lipa ..lipa ..ta ..kafeteria

Zgłoś 05.05.2006 Kucharka

Ciasto może byłoby dobre gdyby wykonawca tego przepisu napisał ile trzeba wsypać tej cholernej mąki, a jeśli ktoś nie umie dokładnie przekazywać innym danej informacji to lepiej się niech do teg... Pokaż więcej

Ciasto może byłoby dobre gdyby wykonawca tego przepisu napisał ile trzeba wsypać tej cholernej mąki, a jeśli ktoś nie umie dokładnie przekazywać innym danej informacji to lepiej się niech do tego nie bierze!!!

Zgłoś 20.05.2006 dorka

najlepsze w tym przepisie są komentarze

ja robię ciasto wg przepisu Magy

jeśli chodzi o komentarze typu że to plagiat to ludzie bądźcie normalni który przepis nie jest plagiatem?
<... Pokaż więcej

najlepsze w tym przepisie są komentarze

ja robię ciasto wg przepisu Magy

jeśli chodzi o komentarze typu że to plagiat to ludzie bądźcie normalni który przepis nie jest plagiatem?

przepisy w większości przypadków są podawane dalej bez zastanawiania się kto jest ich autorem

przecież firma ALGIDA też lodów nie wymyśliła a są

zaznaczam że nie znam Magdy ani nikogo innego

pa

idę pec jogurtowca

Zgłoś 25.05.2006 EWELA

a czy margarynę się za każdym razem roztapia? bo nie podajecie

Zgłoś 25.05.2006 lolka

ojacie nie róbcie tego ciasta jak piekłam to orzechy wybuchły i całą kuchnie mi zalało jogórtem o jezu vchryste co było

Zgłoś 31.05.2006 maja

Fakt, bardzo słodkie, niestety dopiero teraz w komentarzach zobaczyłam wzmiankę o mące (lepiej późno niż wcale, ale jedno ciasto i tak do wyrzucenia). A oprócz tego wydaje mi się, że można by po... Pokaż więcej

Fakt, bardzo słodkie, niestety dopiero teraz w komentarzach zobaczyłam wzmiankę o mące (lepiej późno niż wcale, ale jedno ciasto i tak do wyrzucenia). A oprócz tego wydaje mi się, że można by podać w jakiej temperaturze (chociaż orientacyjnie) to się piecze. Czy 180 st. wystarczy?

Zgłoś 28.07.2006 Urszula

Witam, chciałabym zrobić to ciasto ale ten przepis jest chyba niekompletny. Brakuję mąki. Ile mąki trzeba dodać do tego ciasta?

Dziękuję za odpowiedź.

Urszula

Zgłoś 04.08.2006 aggie

ludzie, czy wy wszyscy ślepi jesteście? Juz chyba z 50 osób zapytało sie co z tą mąka, tymczasem odpowiedź na to pytanie juz dawno jest w komentarzach. Nie umiecie czytać?

Zgłoś 08.08.2006 fredzia

cos jest nie tak.ciasto jogurtowe zawsze kojarzylo mi sie z owocami.mozna je od tak dodac czy wtedy nie wyjdzie?z moim talentem i tak pewnie nie wyjdzie

Zgłoś 09.08.2006 anunia

noo faktycznie pyszne i jare ciasto

Zgłoś 10.03.2007 fazi

to ciacho jest bardzo dobre.ale mnie wyszedł zakalec .robiłam wszystko jak należy.nie wiem dlaczego

Zgłoś 21.08.2006 wormus

to totalna porażka, pierwszy raz w życiu miałęm robic ciasto... myślałem , że mąki nie potrzeba po prostu... nie przeczytałęm wszystkich komentarzy a trzeba było... co do autora to porażka, zapo... Pokaż więcej

to totalna porażka, pierwszy raz w życiu miałęm robic ciasto... myślałem , że mąki nie potrzeba po prostu... nie przeczytałęm wszystkich komentarzy a trzeba było... co do autora to porażka, zapomniec o mące... jak taki noob jak ja będzie chciał kiedyś je zrobic to się załąmie... wielkie "buuu" dla autora za gafę

Zgłoś 28.02.2007 Kucyk

Co tam przepis na ciasto!!. Wcale nie chce mi się go piec !! Ale komentarze super. Czysty kabaret. Będę to czytać jak mi będzie smutno i żle. Pozdrawiam Wszystkich. Papatki. Kucyk

Zgłoś 31.08.2006 pipi

kurde to ciacho to jakas pieprzona porazka. jest niedobre i w dodatku smierdzi.ble

Zgłoś 25.02.2007 krzys

A gdzie mąka? Ahahaha co drugi post tak się zaczyna. Najbardziej mnie ubawił post tego który upiekł to bez maki i musi teraz wyrzucić do kosza. No to jest prawdziwy gool. Tez kiedys robiłem sern... Pokaż więcej

A gdzie mąka? Ahahaha co drugi post tak się zaczyna. Najbardziej mnie ubawił post tego który upiekł to bez maki i musi teraz wyrzucić do kosza. No to jest prawdziwy gool. Tez kiedys robiłem sernik bez sera ale to całkiem inna bajka.

Zgłoś 20.09.2006 ljuj

dobre jest jak niewiem:

Zgłoś 01.10.2006 kinia

beznadzeja................nie ma wogóle maki..........no jak to tak bez maki mam piec czy jak??.............nie mam zamiaru robic nawet tego ciasta odechcialo mi sie........********'

Zgłoś 15.10.2006 justynka

Werchiel 2003-01-07 18:01:45

trzeba!i to nawet 1,5 kubka.Przepraszam,poprostu zapomnialam napisac:)

Moglibyscie chociaz przeczytac poczatek komentarzy i zoaczyc, ze autorka p... Pokaż więcej

Werchiel 2003-01-07 18:01:45

trzeba!i to nawet 1,5 kubka.Przepraszam,poprostu zapomnialam napisac:)

Moglibyscie chociaz przeczytac poczatek komentarzy i zoaczyc, ze autorka podala ile maki.. Nie robilam tego ciasta i dlatego nie wiem czy to dobra ilosc, ale naprawde ruszcie czasami glowa..

Zgłoś 02.12.2006 Martinioska

Ciasto super jestem fanka takich ciast. polecam. Mniam mniam

Zgłoś 06.12.2006 a

a mąki nie potrzeba? :_)

Zgłoś 17.03.2007 klaudia1993r

mam jeszcze takie 1 pytanko co do tego ciasta bo go jeszcze nie upiekłam ... poniewasz moja mama ma urodzinki i chcę jej upiec to ciasto... czy to ciasto jest na sdórzą blache czy na mniejszą i... Pokaż więcej

mam jeszcze takie 1 pytanko co do tego ciasta bo go jeszcze nie upiekłam ... poniewasz moja mama ma urodzinki i chcę jej upiec to ciasto... czy to ciasto jest na sdórzą blache czy na mniejszą i jaką sumęmniej więcej powinnam miećpieniędzy na składniki??? proszę o pomoc z góry dziękuję

Zgłoś 21.04.2007 ****

przepisy podaje się wymieniając wszystkie składniki

Zgłoś 30.09.2007 osa

nawet go nie sprubowałem ale jest pszny

Zgłoś 25.10.2007 Ela

Ja też zrobiłam całkiem podobne ciasto jogurtowe ale wyszedł zakalec. Mam ten przepis od koleżanki z pracy. Mówiła po tym jak upiekłam ciasto, że jogurt powinien być "bałkański" czyli ... Pokaż więcej

Ja też zrobiłam całkiem podobne ciasto jogurtowe ale wyszedł zakalec. Mam ten przepis od koleżanki z pracy. Mówiła po tym jak upiekłam ciasto, że jogurt powinien być "bałkański" czyli specjalny do ciast jogurtowych. Czy to prawda? A swoją drogą czy szklanka oliwy jaką mam w przepisie to nie za dużo? Może to było przyczyną zakalca?

Zgłoś 15.11.2008

Te ciasto jemy z mężem już miesiąc i jest ciągle świeże. Wogóle nie chce się zeschnąć.

Zgłoś 13.11.2008 Ela

Przepis jest niekopletny, więc nie wiem jak wam wyszło to ciasto BEZ MĄKI !!!

Zgłoś 13.11.2008 anette

Autorowi tego przepisu już podziękujemy. Myślę, że to trochę podkopuje wiarygodność tego miejsca jeżeli podaje się przepisy, z których wychodzi za przeproszeniem wielka kupa. Stracone pieniądze,... Pokaż więcej

Autorowi tego przepisu już podziękujemy. Myślę, że to trochę podkopuje wiarygodność tego miejsca jeżeli podaje się przepisy, z których wychodzi za przeproszeniem wielka kupa. Stracone pieniądze, czas i zepsuty wieczór, zafajdany piekarnik. Poważnie się wściekłam, na tyle, żeby ponownie odszukać ten przepis i dołączyć do grupy NIEZADOWOLONYCH komentatorów.

Zgłoś 30.09.2008 dominika

ciasto okropne,jedyne które mi nie wyszło a piekę bardzo często,piekłam prawie godzinę a jak wyjełam z piekarnika było spalone od góry a w środku wyglądało jagby ktoś tam zwymiotował

OBRZ... Pokaż więcej

ciasto okropne,jedyne które mi nie wyszło a piekę bardzo często,piekłam prawie godzinę a jak wyjełam z piekarnika było spalone od góry a w środku wyglądało jagby ktoś tam zwymiotował

OBRZYDLISTWO!!!

Zgłoś 23.02.2008 Julia

Jestem poczatkujaca 'kucharka' wiec mam pytanie. Na ile stopni mam rozgrzac piekarnik, jesli mam piec 30 min? Z gory dziekuje.

Zgłoś 27.03.2008 koczka

bardzo fajne ciasto, można go piec w małych foremkach, ja zrobiłam z tej porcji 12 miśków. Koniecznie pamietajcie o 1,5 kubka mąki, ale cukru daję tylko 1 kubek, szczególnie jak używam jogurt sm... Pokaż więcej

bardzo fajne ciasto, można go piec w małych foremkach, ja zrobiłam z tej porcji 12 miśków. Koniecznie pamietajcie o 1,5 kubka mąki, ale cukru daję tylko 1 kubek, szczególnie jak używam jogurt smakowy. Kefir tez może być.

Zgłoś 04.05.2008 beata

Czy autorka nie może uzupełnić przepisu o tą mąkę i temperaturę pieczenia? Chybaby tak było lepiej. Nie każdy ma czas i ochotę na czytanie komentarzy.

Zgłoś 26.06.2008 sara

no no ciasto super

Zgłoś 28.06.2008 pati

WEDŁUG MNIE CIASTO WYSZŁO JAK ZAKALEC I CZEMU W NIM NIE MA MĄKI MUSZE PRZYZNAC ZE SMAK MA DOBRY ALE GDY WYJEŁAM GGO PO 30 MINUTACH TO WOGOLE NIE BYŁO DOPIECZONE!!

Zgłoś 06.07.2008 Yoork

Poczytajcie swoje komentarze i gwarantuję, że część Was zemdli nie z powodu zakalca ale z braku rozumu u części komentatorek. Rozum jeśli był to na wakacje pewno wyjechał.

Horror i wstyd.... Pokaż więcej

Poczytajcie swoje komentarze i gwarantuję, że część Was zemdli nie z powodu zakalca ale z braku rozumu u części komentatorek. Rozum jeśli był to na wakacje pewno wyjechał.

Horror i wstyd.

Zgłoś 30.07.2008 Madzia

A na ile stopni ?

Zgłoś 04.08.2008 lolix

nie no sOOka to cisto do bani.. moje wyszlo jakies wYYbrakowane.. 0 maki 0 proszku do pieczenia i 0 drordży.. i nie ejst napisane w jakie temp.. co to za ppzerpis..??

Zgłoś 28.07.2009 .

Trzeba umieć piec (i czytać to co niezbedne!), żeby to ciato wyszło. Jest przesmaczne, a wykonanie naprawdę nie jest trudne.

trzeba dodać 1,5 kubka mąki (jak juz pisały panie pod spodem) ... Pokaż więcej

Trzeba umieć piec (i czytać to co niezbedne!), żeby to ciato wyszło. Jest przesmaczne, a wykonanie naprawdę nie jest trudne.

trzeba dodać 1,5 kubka mąki (jak juz pisały panie pod spodem) i piec w tem. ok 180 stopni.

Współczuję niektórym panią, które potrafią tylko krytykować, a nie chce im sie przeczytac komentarzy, aby dowiedziec się jak nalezy wykonać przepis...

Pozdrawiam wszystkich zadowolonych!

Zgłoś 25.11.2010 benita

a wiec... ciasto pieklam dluzej niz w przepisie podano, zamiast oleju dalam margaryny, zamiast orzechow migdaly(ale to jest bez wiekszego znaczenia) dodatkowo dolalam olejek waniliowy, ciasto je... Pokaż więcej

a wiec... ciasto pieklam dluzej niz w przepisie podano, zamiast oleju dalam margaryny, zamiast orzechow migdaly(ale to jest bez wiekszego znaczenia) dodatkowo dolalam olejek waniliowy, ciasto jest faktycznie wilgotne, ale taka jest chyba jego natura, wyglada jak zakalec, w smaku ok ale jeszcze gorace, musialam sprobowac, zachwycac sie nie ma czym

Zgłoś 25.11.2010 benita

zdecydowalam sie upiec to ciasto, wlasnie jest w piekarniku. napisze wiecej jak sprobuje..

Zgłoś 25.11.2010 benita

zdecydowalam sie upiec to ciasto, wlasnie jest w piekarniku. napisze wiecej jak sprobuje..

Zgłoś 04.12.2011 kery

heh, no ludzie jak bezmyslnie bez maki pieczecie, to sie nie dziwcie, ze po godzinie jest zakalec ^^