Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Lekki bigos

Tekst i foto Niuniulek 25-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty50 min.1 porcja 247 kcal

Składniki:

20 dag kiszonej kapusty, cebula, 2 kotlety sojowe, 2 suszone śliwki, szkl. bulionu, ząbek czosnku, suszony grzybek, mielona papryka, sól, pieprz, liść laurowy.

Jak przyrządzić:

Kotlety sojowe zalać bulionem, gotować 10 minut na wolnym ogniu. Kapustę pokroić, dodać śliwki, grzybek, liść laurowy, kilka ziaren pieprzu. Podlać wodą i gotować na małym ogniu. Dodać pokrojone kotlety i posiekaną cebulę. Wlać bulion, gotować pod przykryciem ok. 30 minut. Doprawić zmiażdżonym czosnkiem, papryką, solą i pieprzem. Jest to wersja odchudzona o 170 kcal w porównaniu z tradycyjnym bigosem (bo 30 dag ma 417 kcal).

Jak podawać?

Podawać z pieczywem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.