Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Lekkie łódki z cukinii

Tekst i foto kasja 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
212 złprosty45 min.niska

Składniki:

3 małe cukinie,
20 dag twarogu półtłustego,
10 dag mozzarelli,
1 mała puszka kukurydzy,
1 mały por,
1 jajko,
sól,
1 wyciśnięty ząbek czosnku

Jak przyrządzić:

Mieszamy twaróg, mozzarellę, kukurydzę, drobno pokrojony por i jajko, doprawiamy solą.
Cukinie kroimy na pół i wydrążamy środek z pestkami.
Napełniamy nadzieniem i pieczemy 20-25 minut w nagrzanym piekarniku lub parowarze.

Jak podawać?

W wersji bardziej kalorycznej można dodać ser pleśniowy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.