Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Lemoniada z rabarbaru

Tekst i foto Justyna 02-07-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złśredni15 min.?

Składniki:

0,15 kg rabarbaru,
0,4l moszczu z jabłek,
1 łyżka miodu,
8 kostek lodu

Jak przyrządzić:

Rabarbar pokroić i wrzucić do miksera. Dodać schłodzony sok i miód. Miksować na najwyższych obrotach 1,5 minuty dodać pokruszony lód i miksować jeszce 20 sekund.
Zamiast moszczu z jabłek można dodać rozrzedzony syrop z jabłek.

Jak przygotować moszcz:
Jabłka umyć, rozdrobnić, wycisnąć i sklarować sok. Pasteryzuje się w 80 stopniach przez 15-20 minut i gotowy!

Potrzebne przybory:

mikser,
nóż,
łyżka

Jak podawać?

Podawać ze słomką natychmiast po zmiksowaniu! Bo inaczej nie będzie już tak dobry.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.