Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Leniwe gołąbki grzybowe

Tekst i foto RENIA 19-12-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?10 złprosty2 min min.średnia

Składniki:


30-40 dag grzybów (najlepiej suszonych), 1 łyżeczka vegety ziołowej, bułeczka, jajeczko

Jak przyrządzić:

Grzyby suszone namoczyć i zmielić. Dodać jajko i odciśniętą w mleku lub wodzie bułeczkę. Dodać 1 łyżeczkę przyprawy vegeta z ziołami i uformować kotleciki. Smażyć na gorącym oleju 2/3 min.

Potrzebne przybory:


miska, patelnia

Jak podawać?

Na talerzu jako kotleciki na ciepło lub na zimno na kanapki, polewając ketchapem. Można też jako dodatek do obiadu - zastąpią zwykłe kotlety mięsne. Super potrawa na wigilijny stół.

Uwagi:

Jeśli nie macie bułeczki może być bułka tarta.

Czas przygotowania:

grzyby najlepiej wcześniej namoczyć i zmielić, wtedy czas przygotowania jest króciutki.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.02.2006 Martana

To bylam jajunia, Martanininiunia.

Zgłoś 19.06.2006 PRAWDZIWA Martana

Jak sie zaskarza kogos, kto sie w necie podszywa pod kogos innego?

Zgłoś 26.08.2006 hubal

juz moja babcia to robila ale bez vegety

Zgłoś 26.08.2006 hubal

vegeta to swinstwo mamy inne przyprawy

Zgłoś 26.08.2006 hubal

vegeta to swinstwo mamy inne przyprawy

Zgłoś 26.08.2006 hubal

a najlepsze sa grzyby swieze

Zgłoś 05.10.2007 Benita !!

Pycha !!Zawsze na wigilijnym stole mojej mamy były te kotlety zgrzybów suszonych:))Polecam!!!!

Zgłoś 24.11.2008 dAnA

świetna potrawa zrobiłam ze świeżych grzybków pycha dodałam szczypte ziarnko smaku