Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Lin z kaszą

Tekst i foto Anusia 07-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
520 złśredni35 min.średnia

Składniki:

10 dag kaszy gryczanej,
sól,
5 dag masła,
cebula,
2 jajka ugotowane na twardo,
pieprz,
80 dag sprawionego lina bez głowy,
łyżeczka mąki,
1/2 pęczka pietruszki i kopru,
20 dag kwaśnej śmietany

Jak przyrządzić:

Ugotować w parowarze kaszę w naczyńku do ryżu z dodatkiem soli i 2 dag masła, aż będzie lekka i sypka. Ugotowaną kaszę ostudzić. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na 10 g masła.

Jajka posiekać, wymieszać z cebulą, popieprzyć i dodać do kaszy. Rybę opłukać wewnątrz i zewnątrz, osuszyć. Wewnątrz lekko natrzeć solą i napełnić kaszą. Otwór w brzuchu zaszyć lub spiąć wykałaczkami.

Pozostałe masło roztopić, lekko natłuścić naczynie żaroodporne. Rybę ułożyć w naczyniu, oprószyć mąką i pokropić pozostałym masłem. Przykryć folią aluminiową. Gotować w parowarze około 20 minut.

Zieleninę drobno posiekać, wymieszać ze śmietaną i polać nią rybę.

Ponownie włożyć do parowaru i gotować dalsze 15 minut.

Potrzebne przybory:

nici lub wykałaczki

Jak podawać?

Podawać w miseczce, w której przygotowywano.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 31.01.2016 Gretta

china wholesale jerseys usa nba shop 10 offf copde cheazp

jerseys china free shipping

Zgłoś 07.03.2016 Sharyl

mlb shop coupon code nfl shopping network cheap jerseys free shipping

Zgłoś 09.05.2017 Teresa

michael jordan replica jersey սs jersey soccer