Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś light + sos

Tekst i foto kaska 04-12-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1 porcja? złprosty? min.mało

Składniki:

- łosoś (dzwonko),
- koperek,
- cytryna,
- jogurt,
- musztarda,
- cukier,
- czosnek,
- sól i pieprz.

Jak przyrządzić:

Łososia wrzucić na wrzątek, gotować jakieś 10 minut. Podać do niego sos: jogurt wymieszać z musztardą (około łyżeczka, do smaku), cukrem, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i kperkiem. Podać do łososia.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 25.04.2003 szparaga

wydaje mi sie, ze ten sos podaje sie na zimno do cieplego lososia.

Zgłoś 03.01.2003 echinacea

czy mozna taki sos kilkakrotnie podgrzewac???

Zgłoś 15.12.2003 Olcia

zdecydowanie sos musi byc zimny!!

losos tez nie musi byc podawany na goraco...

to bardzo popularna potrawa w Szwecji i jak na szwecka kuchnie zadziwiajaco smaczna ;-))

Zgłoś 16.05.2004 anika

Rewelka! A ta rybke mozna tez potrzymac w piekarniku w folii. Serio to popularne w Szwecji? Jestem tu juz od stycznia i jeszcze sie nie trafilo, zeby cos "typowo szwedzkiego" mi smako... Pokaż więcej

Rewelka! A ta rybke mozna tez potrzymac w piekarniku w folii. Serio to popularne w Szwecji? Jestem tu juz od stycznia i jeszcze sie nie trafilo, zeby cos "typowo szwedzkiego" mi smakowalo...

Zgłoś 16.04.2005 xlwakko

Wszystko super, ale co mam zrobić z tym czosnkiem??? ;-)

Zgłoś 06.05.2005 fizjo2

sosik koniecznie na zimno!!! rewelacyjny, ale koniecznie duuuuzo koperku- im bardziej aromatyczny tym lepszy:)

Lososia natomiast upieklam w piekarniku. Oblozylam go mieszanka Hortexu (7 s... Pokaż więcej

sosik koniecznie na zimno!!! rewelacyjny, ale koniecznie duuuuzo koperku- im bardziej aromatyczny tym lepszy:)

Lososia natomiast upieklam w piekarniku. Oblozylam go mieszanka Hortexu (7 skladnikow), polalam smietana, doprawilam vegeta, zapakowalam w folie aluminiowa-PYCHA:)

Zgłoś 21.12.2005 Ślązak Opolski

A co z czosnkiem ????

Zgłoś 15.10.2010 Anusia_31

Ja łososia przyrządzam na patelni typu grill, bardzo wszystkim polecam jest wyśmienita, troszke przypraw, soku z cytryny i na patelnie, rewelka ;)

Zgłoś 19.06.2013 gość

Haha, shouldn't you be cahgrnig for that kind of knowledge?!