Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś na cieście francuskim

Tekst i foto Kasai 27-12-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
620-25 złprosty40 min.dużo

Składniki:

- 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego (40-45 dkg)
- 25-30 dkg łososia
- słoiczek oliwek najlepiej z pastą cytrtynową
- łagodny serek camembert
- natka pietruszki do dekoracji
- żółtko

Jak przyrządzić:

Ciasto rozmrozic wg przepisu na opakowaniu. Pokroić na kwadraty o boku około 6 cm. Rogi zagiąc do środka i posmarowac żółtkiem. W środeczek każdego ciasteczka włożyć zwinięty plasterek łososia oraz oliwkę przekrojoną na pół (lub dwie). Na to położyć plastereczek camemberta. I do piekarnika bardzo gorącego na około 15 minut. Po wyjęciu udekorować natką. Podawać na ciepło. Pycha!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.01.2005 baba

Przepis brzmi bardzo ciekawie, ale mam bardzo ważne pytanie - czy łosoś musi być wędzony, czy surowy ? Pozdrawiam. B.

Zgłoś 24.02.2014 Rudex

Rozumiem, że łosoś to chyba wędzony, taki jak ten z suempol.