Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś na ostro

Tekst i foto Agata 26-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
23 złprosty25 min.?

Składniki:

filet z łososia,
kapusta pekińska,
kalafior 0,5 główki,
sól i pieprz,
4 łyżki oleju,
łyżka sosu ostrego np. tabasco,
natka kolendry,
1,5 limonki (cytryna może być też)

Jak przyrządzić:

W parowarze umieścić na spodzie liście kapusty posiekane, a na niej filety łososia i różyczki kalafiora. Przyprawić solą i pieprzem.
Gotować na parowarze do momentu, aż łosoś się ugotuje, kapusta pozostanie chrupka.
W tym czasie przygotowujemy sos, łącząc składniki: olej, kolendrę posiekaną, sól, sos ostry i sok wyciśnięty z limonki.
Układamy na talerzu kapustę, łosiosia i kalafior, polewamy ostrym sosem.
Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.