Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś na parze

Tekst i foto Maja 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni? min.?

Składniki:

filety z łososia, kapusta pekińska, sól, pieprz. Sos: 4 łyżki oleju lub oliwy z oliwek, garść posiekanej natki kolendry, sok z 1 i 1/2 cytryny, sól (moze być także gotowy sos włoski Knorra)

Jak przyrządzić:

W naczyniu do gotowania na parze umieścić posiekane dość grubo liście kapusty pekińskiej i na niej filety z łososia. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować na parzę aż do momentu, kiedy łosoś będzie ugotowany, ale kapusta pozostanie lekko „chrupka”.
W tym czasie przygotowujemy sos, mieszając dokładnie wszystkie składniki.
Układamy na talerzu kapustę i na niej łososia, wszystko polewamy dwiema łyżkami przygotowanego sosu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.