Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś na parze

Tekst i foto AleksandraR 26-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:


filety z łososia,
kapusta pekińska,
cebulki dymki,
sól,
pieprz.

Sos:
4 łyżki oleju,
1 łyżka sosu tabasco,
garść posiekanej kolendry,
sok z 1 i 1/2 cytryny,
sól.

Jak przyrządzić:

W naczyniu do gotowania na parze umieścić posiekane dość grubo liście kapusty pekińskiej i na niej filety
z łososia i posiekane cebulki dymki. Przyprawić solą i pieprzem.
Gotować na parze aż do momentu, kiedy łosoś będzie ugotowany, ale kapusta pozostanie lekko "chrupka".
W tym czasie przygotowujemy sos, mieszając dokładnie wszystkie składniki.
Układamy na talerzu kapustę i na niej łososia z cebulką, wszystko polewamy dwiema łyżkami przygotowanego sosu.
Ostry sos doskonale pasuje do lekko mdłego łososia i kapusty.

Uwagi:

Do łososia warzywa gotowane na parze.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.