Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś na praze w jarzynach

Tekst i foto Ewa 25-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
220 złprostyok. 20 min.średnia

Składniki:

Filet z łososia, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/2 selera, mały por, łyżka masła, przyprawy

Jak przyrządzić:

Filet z łososia oczyszcić z łusek i posolić oraz dodać szczyptę bazylii lub przyprawy do ryb, jarzyny obrać i zetrzeć na grubej trace, pora pokroić w kółeczka, następnie posypać jarzyny odrobiną vegety, wymieszać i odstawić na 15 min.
Przygotować folię aluminową, nałożyć na nią połowę jarzyn, następnie położyć filet z łososia i łyżkę masła. Całość przykryć resztką jarzyn i zawinąć folię. Gotować na parze!

Potrzebne przybory:

szybkowar lub parowar

Jak podawać?

Wyjąć z folii i podawać z listkiem świeżej bazylii.

Czas przygotowania:

W szybkowarze 20 min, w prowarze ok. 40.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.06.2013 gość

Wow! That's a relaly neat answer!

Zgłoś 19.06.2013 gość

That ignsiht's perfect for what I need. Thanks!