Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś norweski na parze

Tekst i foto Łucja 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

łosoś norweski pokrojony na porcje,
mleko,
czosnek,
jarzyny jak do rosołu (bez kapusty),
cytryny,
sól, biały pieprz

Jak przyrządzić:

Dzwonka łososia wymoczyć w mleku przez około 30 minut, następnie posypać je przyprawami i drobno posiekanym czosnkiem. Marchew, pietruszkę i kawałek selera dokładnie oczyścić, pokroić na „makaron” i ułożyć w naczyniu do parowania. Parować przez 20-25 minut. Następnie dołożyć łososia i utrzymać na parze przez około 15 min. Wyłożyć na półmisek, skropić sokiem z cytryny, obok dekoracyjnie ułożyć jarzyny i ćwiartki cytryn.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.