Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś pieczony w sosie tatarskim

Tekst i foto Gastrosfera 22-08-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-prosty40 min.średnia

Składniki:

70 dag łososia,
1 łyżka masła,
1 cebula,
1 listek laurowy,
1 łyżka świeżego tymianku lub szczypta suszonego,
sól, pieprz,
sos tatarski.

Jak przyrządzić:

Umytą rybę podzielić na porcje. W żaroodpornym naczyniu podgrzać masło. Ułożyć rybę, posypać solą i pieprzem, przykryć plastrami cebuli. Posypać rybę tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 35 minut. Po schłodzeniu rybę polać sosem tatarskim.

Jak podawać?

Podawać z sosem tatarskim.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.