Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś szarlotkowy

Tekst i foto adzka 09-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
420 złprosty30 min.średnia

Składniki:

1,5-2 kg łososia (z pstrągiem też jest wyśmienicie),
sól.
Nadzienie:
po 1/3 szklanki posiekanego selera i cebuli,
1/2 szklanki drobno pokrojonych jabłek,
1 łyżka masła,
1 szklanka bułki tartej,
2 łyżka miodu gryczanego,
1/2 łyżeczki suszonej bazylii,
sól.

Jak przyrządzić:

Oczyszczoną rybę natrzyj solą z wierzchu i w środku, pozostaw na godzinę, a następnie opłucz i osusz, skrop cytryną. Przygotuj nadzienie: seler i cebulę podsmaż na maśle (3 minuty), dodaj jabłko i smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj bułkę tartą, miód, bazylię i sól, wymieszaj. Rybę wypełnij nadzieniem, włóż do parowaru na 30 min.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Jabłko możesz zastąpić grzybami pokrojonymi w plasterki (najpierw trzeba je podsmażyć, a następnie dodać cebulę i seler).

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.