Łosoś tani i smaczny
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
---|---|---|---|---|
1 | 2 zł | prosty | 5 min. | 199 |
Składniki:
100 g łososia,5 g masła,
sól
Jak przyrządzić:
Łososia ugotować w wodzie i delikatnie posolić. Po ugotowaniu wyjąć i dodać masło, ewentualnie dosolić.Potrzebne przybory:
mały garnekJak podawać?
Podawać z gotowanymi ziemniaczkami lub ryżem, wg uznania.Uwagi:
Z pozostałości wody można ugotować zupę rybną.
Mini szaszłyki z wątróbki drobiowej
Wątróbka drobiowa jest ceniona za swój specyficzny i delikatny smak, szybkość przygotowania i niską cenę. Jest też źródłem niezwykle cennych witamin i wielu składników odżywczych. Doskonale smakuje smażona i duszona. Dobrze komponuje się z cebulą, majerankiem i jabłkami. Małe szaszłyki z wątróbek kieruję do osób, które są miłośnikami domowych imprez, także tych na świeżym powietrzu. Tak przyrządzona wątróbka nie wymaga specjalnych nakryć, możemy jeść ją swobodnie nie przerywając zabawy.

Dietetyczne klopsiki
Bezmięsnymi pulpetami nie pogardzą nawet mięsożercy. Podane na ciepło, na dużym półmisku, z zimnym sosem pomidorowym do maczania, będą stanowić atrakcję przyjęcia w ogrodzie. To danie na raz, klops idealnie mieści się w palcach i ustach i można go podać jako starter, zanim dania z grilla będą gotowe. Klopsiki mają delikatny smak, a gdy dodamy mniej pieprzu, polubią je również dzieci.
Komentarze
Zgłoś 14.03.2006 Marynatka
Dobre! I proste.
Zgłoś 15.03.2006 lalapupu
ze to jest dobre, to ja nie mam watpliwosci, ale hmmmmm ...... jest to raczej metoda usmazenia ryba anizeli przepis ;)