Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś w kapuście pekińskiej

Tekst i foto Monika 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
dowolnie? złprosty20 min.?

Składniki:

filety z łososia,
kapusta pekińska,
sól,
pieprz.
Sos:
ok. 4 łyżek oleju,
1 łyżka sosu tabasco lub innego pikantnego,
może być garstka posiekanej natki kolendry,
troszkę soku z limonki lub cytryny,
sól

Jak przyrządzić:

W naczyniu do gotowania na parze umieszczamy posiekane dość grubo liście kapusty pekińskiej (5 x 5 cm) i na niej filety z łososia, przyprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy na parze aż do momentu, kiedy łosoś będzie ugotowany, ale kapusta pozostanie lekko chrupka.
W tym czasie przygotowujemy sos, mieszając dokładnie wszystkie składniki.
Układamy na talerzu kapustę i na niej łososia, wszystko polewamy dwiema łyżkami przygotowanego sosu.
Smacznego

Jak podawać?

Potrawę podajmey na talerzu, polewając łososia sosem.

Uwagi:

Łosoś z kapustą trochę mogą być mdłe, ale dzięki dosyć ostremu sosowi jest super.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.