Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś z grilla

Tekst i foto Darma 05-07-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty60 min.?

Składniki:

4 porcje łososia, 2 spore cytryny, duży pęczek koperku, 8 ząbków czosnku.

Jak przyrządzić:

Łososia umyć, osuszyć, każdą stronę skropić sokiem z cytryny dość obficie, lekko posypać vegetą albo podobną przyprawą, na każdej stronie rozłożyć zgnieciony dość duży ząbek czosnku, na końcu dodać koperek. I to samo z drugiej strony ryby. Najlepiej wykonywać to już na kawałku folii aluminiowej, żeby sok z cytryny został. Zawinąć folię. Piec na grillu, aż się łosoś lekko przyrumieni. Można sprawdzić, odwijając. Osobiście sprawdzam, przebijając patyczkiem do szaszłyków - jeśli nie ma oporu, to jest już w porządku. Smacznego ;)

Potrzebne przybory:

folia aluminiowa

Jak podawać?

Najfajniej smakuje z ziemniakami z folii z grilla i masłem czosnkowo-koperkowym.

Czas przygotowania:

60 minut kucharzenia z grillowaniem włącznie. Chociaż wszystko zależy od grilla itd.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.