Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś z grilla z warzywami

Tekst i foto zetor 24-07-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty--

Składniki:

jeden łosoś patroszony, papryka kolorowa, czosnek, cukinia, cebula, por, cytryna, sól, pieprz, ewentualnie inne ulubione przyprawy do ryb.

Jak przyrządzić:

Łososia umyć, pozbawić zbędnych płetw i ewentualnie głowy, umyte i rozdrobnione (posiekane lub starte na tarce) warzywa wymieszać z sokiem z połówki cytryny, posolić i popieprzyć obficie, jeśli ktoś lubi bardziej pikantnie, może dodać jedną pokrojoną papryczkę chilli. Wymieszane warzywa wcisnąć do środka łososia, łososia ułożyć na folii aluminiowej, lekko posolić i polać oliwą z oliwek, zawinąć i piec do miękkości na grillu.

Potrzebne przybory:

Folia aluminiowa no i oczywiście grill z węglem drzewnym.

Jak podawać?

Wg upodobań, ale dla mnie konieczny do tego jest sos czosnkowo - koperkowy.

Uwagi:

Można ułożyć łososia np. w gęsiarce między warstwami warzyw i piec w piekarniku.

Czas przygotowania:

Czas pieczenia uzależniony od wielkości łososia.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.