Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Lśniące klopsiki rybne na sposób wschodni

Tekst i foto burencja 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.niska

Składniki:

1/2 kg filetów z białej ryby,
1 szkl. śmietanki kokosowej,
sos rybny - kilka kropli,
posiekany kawałek imbiru,
posiekana trawka cytrynowa,
posiekany czosnek ok. 2-3 ząki,
trochę ostrego chili,
posiekana natka kolendry,
odrobina pasty curry,
15 dag zielonej fasolki,
1 czerwona papryka,
mąka ziemniaczana.
Sos:
ocet winny,
cukier - 1 łyżeczka,
trochę wody,
sos rybny - kilka kropli,
sos chili.
Dodatkowo:
zielony ogórek,
zielona kolendra

Jak przyrządzić:

Wszystko oprócz fasolki i papryki zmiksować.
Zieloną fasolkę pokroić w plasterki, czerwoną paprykę w drobną kosteczkę.
Wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godz.
Potem formować kulki, obtoczyć w mące ziemniaczanej i gotować na parze ok. 15 min.
Składniki sosu zagotować.
Polać nim lśniące klopsiki.

Jak podawać?

Z pokrojonym zielonym ogórkiem, przybrane listkami kolendry.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.