Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Lubczykowo-cytrynowy dip

Tekst i foto Sylwia 04-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty2 min.?

Składniki:

jogurt,
majonez,
czosnek,
sól,
skórka z cytryny,
lubczyk

Jak przyrządzić:

Cytrynę sparzyć. Obrać jak jabłko jak najcieniej. Skórkę pokroić w cieniutkie paseczki. Lubczyk również pokroić w cieniutkie paseczki. Czosnek rozgnieść. Nie może go być dużo... chyba że ktoś lubi. Wszystko wymieszać. Doprawić, próbując.

Uwagi:

Można robić z kefiru, śmietany. Doprawiać na słodko-kwaśno lub pikantnie. Pofantazjować.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 28.05.2008 kuzyn

obrać "jak najcieniej" hahahahahahahaha

jak najcieniej -> sikam ze śmiechu

jak NAJCIENIEJ -> ja już nie mogę

ciekno, cieniej, najcieniej, bardzo najcieniej.... Pokaż więcej

obrać "jak najcieniej" hahahahahahahaha

jak najcieniej -> sikam ze śmiechu

jak NAJCIENIEJ -> ja już nie mogę

ciekno, cieniej, najcieniej, bardzo najcieniej.

Cały przepis jak najcieniej.

hahaha