Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron kokardki z sosem

Tekst i foto Capselka 03-09-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
5? złprosty15 min.?

Składniki:

makaron kokardki - paczka,
pieczarki - tacka,
ser żółty - pół kostki 7 x 7 cm,
dwie małe cebule,
śmietana duża, sól,
pieprz.

Jak przyrządzić:

Cebulę kroimy w kostkę,
podsmażamy do zarumienienia.
Dodajemy na patelnię z cebulą pieczarki pokrojone w ćwiartki.
Mieszamy pieczarki razem z cebulą, do momentu aż woda z pieczarek prawie wyparuje.
Następnie wlewamy śmietanę i mieszamy wszystko do lekkiego zagęszczenia oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Polecam pieprz cayenne.
Następnie dodajemy wcześniej starty drobno na tarce ser i mieszamy, aby ser połączył się i roztopił w śmietanie.
Chwilę jeszcze gotujemy sos i na końcu mieszamy go z wcześniej ugotowanym makaronem kokardki.

Potrzebne przybory:

patelnia

Jak podawać?

Na ciepło.

Uwagi:

Uwaga na śmietanę, bo trochę pryska.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.