Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Makaron orkiszowy z białym serem, orzechami i arugulą

Tekst i foto Sabinka 22-06-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
430 złprosty25 min.średnia

Składniki:

400 g makaronu orkiszowego świderki, 200 g białego sera, 20 g orzechów włoskich, oliwa z oliwek, sól, papryka, arugula.

Jak przyrządzić:

Do miski włożyć biały ser, dodać sól, obrane orzechy włoskie (drobno posiekane), całość wymieszać aż powstanie kremowa masa, dodać szczyptę pieprzu. Zagotować wodę z solą i wrzucić makaron orkiszowy, gotować go przez 5 minut. Całość - makaron i krem wymieszać delikatnie w jednej misce, polać śmietaną, dodać liście aruguli, wlać trochę oliwy z oliwek i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Smacznego!

Potrzebne przybory:

Potrawa nie wymaga szczególnych narzędzi.

Jak podawać?

Potrawę można podać na dużym białym talerzu, udekorować listkiem bazylii i papryką.

Uwagi:

Forma makaronu zależy od gustu. Do tego przepisu można zaserwować tagliatelle, nitki czy muszelki. Ważne aby był to makaron orkiszowy. Ma naprawdę wyjątkowy smak.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.