Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron po rusku

Tekst i foto lukasz206 06-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-620 złprosty15 min.średnia

Składniki:

1 opakowanie makaronu krajanka,
1 czerwona papryka,
1 żółta papryka,
ser żółty typu light,
6 pieczarek,
1 ząbek czosnku,
sól,
pieprz,
oliwa z oliwek

Jak przyrządzić:

W głębokiej patelni przesmażyć suchy makaron na dwóch łyżkach oliwy do momentu, aż się zarumieni.
Do podsmażonego makaronu dodać pokrojone warzywa.
Podlać wodą i dusić pod przykryciem do momentu, aż wszystko zmięknie (7-8 min).
Pod koniec duszenia zdjąć przykrywkę, aby odparował nadmiar wody, i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zasypać startym żółtym serem typu light i na wolnym ogniu zapiekać do momentu, aż ser się rozpuści.

Potrzebne przybory:

głęboka patelnia z pokrywką,
nóż i deska do krojenia

Jak podawać?

Kroić jak zapiekankę,
serwować z grillowaną piersią z indyka oraz z sosem winegret.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.