Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Makaron po włosku z rokpolem i tuńczykiem

Tekst i foto Adu 29-12-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?13 złprosty30 min.?

Składniki:

Makaron zielony bądź kolorowy naturalny (250 g), puszka tuńczyka w oleju bądź w sobie własnym - wtedy potrzebna dodatkowo oliwa, ser rokpol albo lazur ok. 10 g, groszek - pół puszki lub mniej, papryka zielona.

Jak przyrządzić:

Makaron ugotować al dente. Paprykę pokroić drobno. Ser pokroić w małe kostki.
Ugotowany makaron włożyć do miski. Wyłożyć na niego tuńczyka, paprykę, groszek i ser. Lekko wymieszać. Przyprawić dowolnie do smaku.

Uwagi:

Bardzo dobre, lekkie jedzonko.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.04.2010 sayonara

makaron z rybą?jedno mdłe i drugie też.Nie gryzie się to z sobą?