Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Makaron śródziemnomorski

Tekst i foto lisu87 25-01-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
515 złprosty20 min.średnia

Składniki:

opakowanie rurek penne,
tuńczyk w puszce,
mały słoik marynowanej czerwonej papryki,
ser feta,
mały słoik zielonych oliwek,
2 małe cebule,
czeosnek, bazylia, pieprz i sól do smaku,
oliwa z pestek winogron

Jak przyrządzić:

Ugotować makaron al dente. Cebule i paprykę pokroić i podsmażyc na gorącej oliwie. Następnie dodać tuńczyka i czosnek. Ser feta pokroić w kostkę, wrzucić z oliwkami do garnka, ale wcześniej wyłączyć pod nim ogień. Dodać ugotwany makaron i wymieszać.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.03.2006 kasta

bardzo fajny przepis, ale coś tutaj pokręcone co w garnku i z tym ogniem?

Zgłoś 04.07.2006 lalapupu

moze byc smaczne. i bardzo wazna ta wskazowka z ogniem, bo gotowany tunczyk z puszki to najgorsze obrzydlistwo.

Zgłoś 13.05.2007 mniam mnieam

mniam albo fuu stawiam na mniammmmm:->