Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron w sosie śmietanowym z ziołami

Tekst i foto pokoloko 06-09-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
315 złprosty20 min.?

Składniki:

Makaron penne, śmietana duża 18%, 3 ząbki czosnku, średnia cebula, suszone oregano, suszona bazylia, oliwa z oliwek.

Jak przyrządzić:

Gotujemy makaron. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy posiekaną cebulę, a za chwilę dorzucamy czosnek, również posiekany. Cebula musi się zeszklić, wtedy dolewamy całą śmietanę, stale mieszając. Po 3 min duszenia dosypujemy bazylię i oregano - dużo. Do gotowego sosu wrzucamy wcześniej ugotowany makaron.

Potrzebne przybory:

garnek, patelnia, mieszadło

Jak podawać?

Podawać od razu po przygotowaniu, nie odgrzewać.

Uwagi:

Sos musi zgęstnieć.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.