Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron z pesto, mozzarellą i papryką

Tekst i foto BąCZYCHO 19-03-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10-15 min.?

Składniki:

Makaron - najlepiej penne, pesto (sos ze świeżej bazylii), papryka pomarańczowa, mozarella, ser żółty.

Jak przyrządzić:

Makaron gotujemy al dente, mieszamy go z sosem pesto. Paprykę kroimy w cienkie paski, podsmażamy lekko na patelni, mozzarellę i ser żółty kroimy w małą kostkę. Mieszamy wszystko razem i wkładamy na chwilę do mikrofalówki (szybka wersja), aby ser się ładnie roztopił. Można posypać parmezanem.

Uwagi:

Potrawa jest gotowa w 10 minut, dla wielbicieli sera w każdej postaci. Naprawdę pycha, każdy poprosi o dokładkę.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.03.2007 kasia

Świetny przepis!

ja do tego dodałam jeszcze trochę polędwicy z indyka, pycha :)

Zgłoś 03.02.2016 alicja

szkoda, że mikrofalówka jest rakotwórcza i zabija wszystkie wartości w pożywieniu mutując je na szkodliwe.