Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron z pieczarkami na osstro!

Tekst i foto Domina:) 05-02-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3-4? złprosty? min.?

Składniki:

30 dag ugotowanego makaronu,
40 dag pieczarek,
2 łyżki oleju,
10 dag mozzarelli,
4 pomidory,
pęczek szczypiorku (niekoniecznie),
cukier,
sól, pieprz cayenne

Jak przyrządzić:

Szczypiorek posiekać, pieczarki oczyścić, potem umyć i przekroić na pół. Teraz trzeba podsmażyć je na oleju. Dodać makaron i smażyć 5-7 minut. Doprawić solą i pieprzem cayenne. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na grube kawałki. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Następnie wymieszać z makaronem. Ser pokroić w dość grubą kostkę i dodać do makaronu. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Po prostu pyszne! Nie pożałujecie!!!

Potrzebne przybory:

Talerz i widelec! hehe :0)

Jak podawać?

Według mnie im więcej mozzarelli, tym lepiej. Ładnie się topi i danie jest przez to fajniejsze. Jak ktoś lubi na bardzo ostro, można dać więcej pieprzu cayenne, a ci, co lubią łagodniej, niech wezmą mniej, bo nieźle daje popalić :P Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.02.2006 kasia

mniam, brzmi apetycznie :)) Mam tylko pytanko, jakiego najlepiej uzyc makaronu do tego dania?