Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron z pieczarkami

Tekst i foto Serveta85 10-02-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
-10 złprosty15 min.-

Składniki:

Makaron świderki, pieczarki, śmietana, pietruszka zielona, vegeta, pieprz, olej.

Jak przyrządzić:

Do garnka wlać odrobinę oleju i podgrzać, następnie dorzucić pokrojone w plasterki pieczarki i dusić aż "puszcza sok" doprawić vegetą i pieprzem. Ściągnąć z ognia i dodać śmietanę, wymieszać - nie gotować! Na koniec dodać posiekaną pietruszkę. Podawać z ugotowanym makaronem. Smacznego.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.04.2008 Serveta85,

zapomniałam,śmietana kwaśna w kubku 12% lub 18% (mały kubek)

Zgłoś 16.03.2012 Dorota

Podejrzewam, że słodka. Sama robię coś takiego (dodaję tuńczyka lub kurczaka) właśnie ze słodką 12%.