Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron z pokrzywą

Tekst i foto codeinne 05-05-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-prosty30 min.-

Składniki:

2 ząbki czosnku, 1/4 kostki masła, sól, pieprz, kilka garści młodych pokrzyw, śmietana, ocet jabłkowy, pół paczki makaronu świderki na dwie osoby.

Jak przyrządzić:

Świeże pokrzywy sparzymy wrzątkiem (wtedy nie parzą), siekamy, rozgrzewamy na patelni masło, wrzucamy czosnek, gdy się zeszkli, dodajemy pokrzywy. Dusimy około 8/10 minut. Przyprawiamy i zagęszczamy śmietaną. Mieszamy z ugotowanym wcześniej makaronem. Pyszne, zdrowe i prawie za darmo:)

Jak podawać?

Najlepiej na ciepło posypane drobno pokrojonymi jajkami na twardo.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.