Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron z sosem z boczniaków

Tekst i foto Iwonek35 11-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

- ugotowany makaron,
- czosnek (ile kto lubi, ja daję 3 ząbki),
- szczypior razem z cebulką,
- 25 dag boczniaków (lub innych grzybów),
- śmietana,
- sos sojowy,
- starty parmezan.

Jak przyrządzić:

Posiekany czosnek wrzucić na rozgrzany na patelni olej, chwilkę posmazyć, dodać posiekany szczypior z cebulką.
Następnie dodać pokrojone w paski grzyby, posolic i popieprzyć, doprawic sosem sojowym do smaku. Chwilę razem poddusić, dodać śmietanę i makaron, wymieszać, poczekać, aż makaron się zagrzeje i nakładać na talerze. Nastepnie posypać startym parmezanem.

Potrzebne przybory:

Spora patelnia lub garnek.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.08.2004 kasia

Lubię boczniaki.przepis prosty,spójny.chętnie sprawdzę.przez szczypiorek wydaje się lekki ,wiosenny

Zgłoś 11.03.2008 smakosz

Czosnek nie przepada za zbyt goracym tłuszczem, ponieważ gorzknieje.