Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Makaron z tuńczykiem i czosnkiem

Tekst i foto wiki 20-08-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

Makaron rurki, tuńczyk w sosie własnym, czosnek, olej, sól i pieprz.

Jak przyrządzić:

Makaron ugotować, odcedzić i przełożyć do wysokiej miski (w zależnosci od ilości makaronu). Odcedzić tuńczyka, czosnek obrać i posiekać. Na rozgrzany olej wrzucić tuńczyka i czosnek, przysmażać 8-10 min na średnim ogniu, często mieszając. Następnie wszystko wrzucić do miski z makaronem, przyprawić i wymieszać.

Jak podawać?

Najlepiej podawać na ciepło.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.01.2010 BERENIKA

Robie podobna salatke tyle ze dodaje tam warzywa takie jak marchew,brokol,seler.Marchew i seler kroje w kostke,brokol na malutkie rozyczki a czosnek drobniusienko i wszystko dusze w woku albo na... Pokaż więcej

Robie podobna salatke tyle ze dodaje tam warzywa takie jak marchew,brokol,seler.Marchew i seler kroje w kostke,brokol na malutkie rozyczki a czosnek drobniusienko i wszystko dusze w woku albo na duzej patelni pod przykryciem.Kiedy warzywa sa miekkawe przyprawiam je curry,sola,pieprzem i wrzucam do makaronu.Dodaje odsaczonego tunczyka.Wszystko to po wymieszaniu jest dosc suche wiec dodaje oliwe z oliwek albo olej z winogron.Mozna tez dodawac ziola prowansalskie.