Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron z twarogiem i śmietaną

Tekst i foto EWA 08-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?7 złprosty? min.?

Składniki:

1 paczka grubego makaronu, 2 kostki twarogu, kubek śmietany kwaśnej, cukier

Jak przyrządzić:

Ugotować makaron, odcedzić i przelać zimną wodą. Twaróg rozdrobnić, dodać cukier (jak kto lubi słodko) i śmietanę, tak aby powstał gęsty sos i wymieszać go z makaronem. Danie gotowe.

Potrzebne przybory:

garnek, durszlak, miska

Jak podawać?

Na zimno.

Czas przygotowania:

Makaron gotować według przepisu na opakowaniu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.03.2006 Makucha

Pyszne, proste jedzenie. Ja bym jeszcze posypała cynamonem.

Zgłoś 09.09.2006 jarrro

Makucha ma rację - to genialne danie, co więcej pożywne i zdrowe

Zgłoś 13.10.2007 Monia

Danie super...Stare dawne czasy kiedy babcia to dla mnie robila. Świetne i polecam.

Zgłoś 17.10.2006 madipe

Dobre i lekkostrawne!

Zgłoś 10.12.2006 kira

danie genialne.Przypomina mi przedszkolne,dobre czasy

Zgłoś 07.04.2007 nacia

Ja to danie jem od dziecinstwa....zapomnialas napisac o zoltku....najlepiej twarozek,zoltko,cukier,smietanke zmiksowac :)

Zgłoś 07.04.2007 krucha

ja dodaje prócz żółtka cukier waniliowy.