Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Makaron ze szpinakiem i cukinią

Tekst i foto moromu 21-10-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
410 złprosty30 min.-

Składniki:

makaron proponuje grubszy,
szpinak najlepiej mrożony - rozdrobniony (1/2 opakowania),
2 cukinie,
czosnek,
cebula,
śmietana,
oliwa,
sól, pieprz, zioła prowansalskie.

Jak przyrządzić:

Makaron gotujemy z dodatkiem oleju. Na patelnie: trochę oliwy, wrzucamy czosnek, później cebulę. Smażymy chwilę uważając, żeby nie przypalić czosnku. Dodajemy pokrojoną cukinię, następnie szpinak. Dodajemy przyprawy według uznania, zarówno suszone jak i świeże (np.bazylia). Dusimy ok 15 minut. Następnie wlewamy śmietanę, którą wcześniej warto zahartować wodą powstałą z rozmrażającego się szpinaku. Gotujemy jeszcze chwilkę i mieszamy z makaronem. Czasami jak nie mam śmietany, na koniec dodaję trochę startego sera.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.