Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron ze szpinakiem

Tekst i foto nelde 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
313 złprosty30 min.?

Składniki:

rozdrobniony szpinak mrożony lub posiekany świeży, 30 dag pieczarek, dwie duże cebule, 2 ząbki czosnku, mała śmietana light, makaron rurki, vegeta, chili, oliwa z oliwek, ser

Jak przyrządzić:

Rozmrozić szpinak, ugotować makaron z 1 ząbkiem czosnku, cebule pokroić na małe kawałki, poddusić na 2 łyżkach oliwy z dodatkiem vegety i chili (do smaku), czosnek przekroić na pół i dodać do cebuli. Gdy się już delikatnie zarumieni, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dusić wszystko przez ok 5-10 min. Rozmrożony szpinak dodajemy do pieczarek i cebuli, dodajemy smietany, gotujemy, mieszając, polewamy tym makaron i posypujemy serem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.