Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron ze szpinakiem

Tekst i foto Olusia 05-01-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
210 złprosty? min.?

Składniki:

makaron penne,
szpinak mrożony (rozdrobniony),
śmietana jogurtowa,
mąka (1,2 łyżki),
ząbek czosnku,
sól, pieprz,
przyprawy wedle uznania i smaku
- oliwa z oliwek

Jak przyrządzić:

Makaron gotujemy "al dente".
Szpinak rozmrażamy na palelni z odrobiną oliwy z oliwek, czekamy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy sól, piepsz, czosnek i przyprawy wedle uznania. Szpinak dusimy przez około 4 min, w międzyczasie mieszamy śmietankę jogurtową z mąką na jednolitą masę. Tą przygotowaną masą zagęszczamy nasz szpinak.
Przyrządzoną masę podajemy z makaronem, jemy gorące!
Pycha :)))

Czas przygotowania:

makaron - ok. 10 minut
sos - ok. 10 minut
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.01.2006 kiciorka

to danie polecam nawet kawalerom,samotnym i zapracowanym!!!!!!jest naprawde pyszne.Dodałam tylko do sz[inaku podsmażonego boczku.polecam

Zgłoś 02.04.2006 koleś

a co z tym piwem?:)