Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron ze wszystkim

Tekst i foto emka 06-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty30 min.średnia

Składniki:

paczka ugotowanego makaronu świderki,
pół czerwonej papryki,
20 zielonych oliwek,
ząbek czosnku,
zioła prowansalskie,
pół opakowania sera feta,
oliwa z oliwek,
baaaaardzo dużo startego sera żółtego,
opcjonalnie - Ziarenka Smaku/Kucharek/Vegeta

Jak przyrządzić:

Smażymy makaron na oliwie, aż wytworzy się delikatna, złota skórka (podsypujemy Ziarenkami Smaku). Następnie dodajemy posiekany ząbek czosnku. Smażymy. Potem oliwki (pokrojone w pierścienie) i paprykę (pokrojoną w bardzo drobną kosteczkę). Następnie rozdrobnioną fetę, a na koniec - ok. 2 łyżek ziół prowansalskich. Przekładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem. Smacznego!

Jak podawać?

Z dużą ilością sera, w głębokich talerzach...

Uwagi:

Można ominąć fetę.
Papryki nie może być za dużo, aby jej smak nie zdominował całej potrawy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.