Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaronowa sałatka z tuńczykiem

Tekst i foto arleta 10-01-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty10 min.-

Składniki:

2 puszki tuńczyka w sosie własnym, paczka makaronu(500g) najlepiej świderki, słoiczek oliwek, 2 czerwone cebule, 1/2 słoika majonezu, pęczek zielonej pietruszki, sól, pieprz, cukier.

Jak przyrządzić:

Makaron ugotować al dente, cebulę drobno pokroić, posypać odrobiną cukru i soli, pozostawić na 10 min. Odsączyć tuńczyka (sos z jednej puszki zostawiamy). Dodać do makaronu rozdrobnionego tuńczyka, cebule, oliwki i posiekaną pietruszkę. Dodać pieprz i sól. Majonez dokładnie wymieszać z sosem pozostałym od tuńczyka. Dodać do makaronu. Doskonale smakuje też wersja bez oliwek, jak ktoś nie lubi.

Uwagi:

Jest to szybka sałatka i bardzo smakuje wszystkim moim znajomym - Polecam :-)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.