Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Marchewka po koreańsku

Tekst i foto Krzysiek 17-06-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
410 złprosty10 min.-

Składniki:

Składniki: 1/2 kg marchwi, 1/2 szklanki oleju sojowego, 2 łyżki octu, 5-7 ząbków czosnku, przyprawa do marchewki po koreańsku.

Jak przyrządzić:

Marchewka po koreańsku jest bardzo popularną potrawą w krajach dawnego ZSRR, jednak bardzo mało znaną w Polsce. Oferujemy mieszankę przyprawą, która specjalnie została skomponowana dla tej właśnie potrawy. Dodatkowo podajemy przepis dla tych którzy jeszcze nie próbowali tego specjału kuchni europy zachodniej. Do startej na grubej tarce marchewki ( marchew musi być starta na bardzo długie kawałki, by nie wyszła zamiast surówki paćka ) dodać 3 łyżeczki oleju i 2 łyżki octu, pomieszać i odstawić na 2 godziny. Następnie przyprawić, zalać wrzącym olejem i dodać rozdrobniony czosnek. Odstawić na dobę, by potrawa uzyskała właściwy smak i aromat.

Czas przygotowania:

Jeżeli organizujemy jakąś imprezę to swobodnie można sobie tę sałatkę przygotować dzień wcześniej, wtedy nabiera nawet doskonalszego smaku.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.